סנגריה (או פוסט פתיחה מרגש)
שלום לכולם,
לא, אתם לא צריכים להתרגש, זה רק אני כי זה הפוסט הראשון שלי. אמנם כבר כתבתי קצת עלי ומאיפה אני לוקח את המתכונים שלי וגם עניתי על כמה שאלות שלא נשאלו. אבל זה הפוסט האמיתי הראשון.
התלבטתי ממה להתחיל. אולי במתכון שאני המצאתי? לא, אנחנו עוד לא בשלב כזה במערכת היחסים בינינו, צריך משהו סולידי להתחיל איתו. אולי מתכון מרגש מבית אמא בסגנון עדות ה-"מאסטר שף"? לא, זה לא אני. אז חשבתי, מה עושים כשבאים אורחים (הבלוג זה כמו הבית שלי, לא?) וקצת נבוכים, ולא בטוחים שהשיחה תזרום ויהיה נעים? נכון, דוחפים לכולם אלכוהול ישר בהתחלה ומייד הכל נראה יותר טוב.
אז זה מה שנעשה כאן, יאללה מתחילים!
בכל שנה, בערך במאי, ההייטקיסטית שואלת אותי "מתי מתחילה העונה?" היא לא מתכוונת לפריחת האגפנטוסים בגינה וגם לא לפלייאוף של ה-NBA, מדובר בעונת הסנגריות.
עונת הסנגריות חלה בזמן הזה, שבמדינות מתוקנות נקרא אביב, ובו הימים מתארכים, כבר לא קר בחוץ אבל עוד לא חם מידי, וניתן לשבת בשעות אחה"צ המאוחרות/ ערב מוקדמות, לשתות קנקן סנגריה ולדבר על דברים שבינו לבינה. (יש לציין שעם התרוקנות הקנקן השיחה הופכת למרתקת יותר ויותר…).
אצלנו, למרות שהאביב נמשך בערך יומיים, עונת הסנגריות נמשכת כל הקיץ, עד סוף יוני עוד אפשר לשבת בגינה (או במרפסת) אח"כ המזגן הכרחי. לא תמיד הסנגריה עומדת בפני עצמה, היא מתאימה גם כליווי לארוחות, במקום בקבוק יין או בירה, ומצויינת להגשה לאורחים בימות הקיץ (כבר ציינתי את האלכוהול כמשפר אווירה…).
* אני יודע שכבר לא קיץ אבל סנגריה אפשר לשתות גם בחורף, ומתכון האלכוהול החורפי שלי, כוסית ויסקי, לא מצריך פוסט שלם.
מנה מחממת לימים קרירים - ריזוטו פטריות קל להכנה - קרמי, עשיר וטעים! ריזוטו שאופים בתנור(!) בלי להשקות בציר, בלי לנחש מתי מוכן...הכי קל בעולם. קצת (הרבה) לא מסורתי, אבל היי... יוצא מדויק כל פעם מחדש, אין נפילות. נהדר לארוחות משפחתיות. נסו ולא תתחרטו, המתכון המלא עם כל הטיפים והטריקים מחכה לכם בבלוג. בתאבון!
בקיץ, כשחם, ואין כח לבישולים ארוכים, הרבה פעמים הפיתרון שלי הוא להכין מוקפץ. למרות שמקפיצים בחום גבוה, כל הבישול נמשך דקות ספורות. מגוון האפשרויות להכין מוקפצים הוא כמעט אין סופי, לפי הירקות במקרר והבשר שרוצים. מה שחשוב זה הרוטב המושלם, מאוזן, מתובל וטעים באופן ממכר. אז מזל שיש לי את הרוטב המושלם ותכף גם לכם יהיה. אני הפעם בחרתי להכין עם טופו, בשביל הגיוון, אבל בהחלט אפשר להחליף לעוף. המתכון המלא והרוטב הסודי מחכים לכם בבלג. בתאבון!
המנה הכי קייצית שיש. שילוב טעמים מדהים של סלסת פירות מתוקה/חמוצה/חריפה עם אטריות אורז מתובלות ודג עסיסי אפוי. כל זה בתוך עלה חסה פריך. ביס אסיאתי מושלם! זה אולי נשמע קצת מוזר אבל ברגע שתטעמו גם אתם תתאהבו במנה המדהימה, הקייצית, והציבעונית הזאת. והיא כל כך קלה להכנה שממש חבל לא לנסות. המתכון המלא מחכה לכם בבלוג, בתאבון!
גם אתם נשארתם בארץ כשכולם נוסעים לחו"ל? אין כמו קנקן סנגריה צוננת ומרעננת כדי להרגיש כמו במסעדה בשדרה המרכזית בברצלונה. תכינו, תשתו ותראו איך מצב הרוח משתפר, החום כבר לא כל כך מעיק ובאופן כללי החיים נראים טובים יותר. המתכון המלא מחכה לכם בבלוג. לחיים!
* זה גם המתכון הראשון שפרסמתי בבלוג, אז זאת הזדמנות נהדרת לראות איך הכל התחיל...
המתכון לסנגריה הינו מתכון [מעורבב] (ראו מה זה במפתח הקרדיטים) ואתם כמובן יכולים לשנות ולהוסיף (בעיקר בתחום הפירות) לטעמכם.
הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג oren.nadler@ או #אוכלמעשי באינסטגרם
אז מה אנחנו צריכים: (לליטר סנגריה).
1 לימון
1/2 תפוז (גם בקיץ אפשר להשיג די בקלות תפוזים סבירים)
2 כוסות יין אדום
1/2 כוס מיץ תפוזים (אם השגתם 2-3 תפוזים תשתמשו בהם, אם לא, כל מיץ תפוזים יעשה את העבודה)
1 כף סוכר (לא חובה, מצד שני אם אתם אוהבים קצת מתוק אז אפשר אפילו יותר)
1/3 כוס ליקר תפוזים (טריפל סק) 40% – (ראו הערה)
3/4 כוס סודה
בקשר לטריפל סק – רוב הבקבוקים הזולים הנמכרים בארץ הם בעלי אחוז אלכוהול די נמוך (16%-25%) וטעמי לוואי לא נעימים. מצד שני לשים בסנגריה קואנטרו שקניתם במאות שקלים זה לא פרקטי. לכן אני משתמש בטריפל סק שבתמונה של Bardinet הוא חזק (40%) ולא מאד יקר. ניתן להשיג אותו בד"כ בטיב טעם (לפחות בסניפים הגדולים שלהם) ובחלק מחנויות האלכוהול. הוא טוב גם לקוקטיילים אחרים כמו מרגריטה וכשצריך כף ליקר תפוזים בעוגה או תבשיל.
איך מכינים?
דבר ראשון חוצים את התפוז והלימון וכל אחד מהם פורסים לפרוסות דקות.
את הפרוסות מנקים מחרצנים, חותכים כל פרוסה לרבעים ושמים בקנקן.
מוסיפים כף סוכר (הכמות המדוייקת לשיקולכם, אצלנו שותים סנגריה בלי סוכר בכלל אבל נראה לי שרוב האנשים יעדיפו עם קצת סוכר).
עכשיו מוסיפים שתי כוסות יין אדום, חצי כוס מיץ תפוזים (אפשר להשתמש בחצי התפוז הנותר למיץ, ואפשר כמובן לשמור אותו למחר ולהכין עוד סנגריה), ו-1/3 כוס טריפל סק.
לאחר מכן מוסיפים מיץ לימון. (תודה לדוגמנית הידיים).
לרוב מחצית הלימון שנשארה תספיק אבל כמו עם הסוכר יש מי שיעדיף יותר או פחות.
טוב, הסנגריה כמעט מוכנה, ערבוב קצר, מכסים את הפתח, אפשר עם ניילון נצמד ושמים במקרר לכמה שעות, שהטעמים יתערבבו.
4-6 שעות זה אידאלי, גם 8-10 שעות זה אפשרי, אבל לא הייתי מושך את זה מעבר לזה.
ממש לפני ההגשה מערבבים פנימה 3/4 כוס סודה (או כמה שנכנס, לא תמיד יש מקום לכל הסודה) ומגישים.
עכשיו קחו את הזמן, שתו לאט, תהנו מכוס (או יותר) של סנגריה משובחת וממי שבחרתם לשתות אותה איתו, ואל תנהגו אח"כ.
זהו. תם הפוסט הראשון, אתם מוזמנים להגיב ולהעיר.
מעונינים בעוד מתכונים למשקאות אלכוהולים? למה שלא תנסו לנכין את המרגריטה הקלאסית המצויינת הזאת/
הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג oren.nadler@ או #אוכלמעשי באינסטגרם
לתגובות/שאלות/הערות/הארות/בקשות (שישמחו אותי מאד) יש לגלול לתחתית העמוד, מתחת למתכון המובנה.
נתראה בפוסט הבא,
אורן
כמה סיפורים, אמרת מעשי, לא? תביא מתכון וזהו!

סנגריה
מרכיבים
- 1 לימון
- 1/2 תפוז
- 2 כוסות יין אדום יבש
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1/3 כוס ליקר תפוזים (טריפל סק) 40%
- 1 כף סוכר (אופציונאלי)
- 3/4 כוס סודה
שלבי הכנה
- חותכים חצי תפוז וחצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה חותכים לרבעים. מנקים מחרצנים ושמים בקנקן.
- מוסיפים את היין, מיץ תפוזים, ליקר, סוכר (למי שאוהב מתוק), מיץ מחצי הלימון הנותר (אפשר יותר למי שאוהב חמוץ) ומערבבים היטב.
- מכסים את הפתח במכסה או בניילון נצמד, ומקררים מספר שעות.
- לפני ההגשה מוסיפים את הסודה. מערבבים קצת ומגישים.