שוק טלה בתנור (או כוכב הערב)
שלום לכולם,
נא להכין מפיות בבקשה.
ראש השנה, כולם טבלו תפוח בדבש וסיימו עם המנות הראשונות. אולי זה ליל הסדר, קראתם קצת בהגדה וצלחות המרק עם הקניידלך ריקות. אולי בכלל סתם שבת בצהריים והגדוד המשפחתי מגיע לחגוג משהו… הגיע הזמן למנה העיקרית, כולם סומכים עליכם, הרי ידוע שאתם יודעים לבשל. אתם לוקחים נשימה עמוקה ומגיעים לשולחן עם תבנית ובתוכה שוק הטלה שהכנתם, כולם משתתקים ומסתכלים עליכם בציפיה דרוכה. אתם אוחזים את הקצה העצם ביד שמאל ואת סכין הפריסה החביבה עליכם ביד ימין (שמאליים יכולים הפוך) ו-"מגלפים" פרוסות בשר עסיסיות בדיוק ברמת ההכנה המושלמת. כל פיסת בשר שנופלת לצלחת ההגשה סוחטת קריאות התפעלות. כשאתם מזיזים את שוק הטלה מתגלים מתחתיה ירקות אפויים, רכים, וספוגי טעמים מהטלה אתם מגישים לכל אורח מספר חתיכות בשר עשויות כפי שהוא אוהב וקצת מהירקות. אתם נשענים בכסא לאחור, מביטים על כולם, הם עסוקים בלאכול, נשמעים רק קולות לעיסה ואנקות הנאה. מחיאות כפיים, מסך, סוף!
זוכרים את המפית מהתחלה? נא להוציא אותה ולנגב את הריר…
מנה מחממת לימים קרירים - ריזוטו פטריות קל להכנה - קרמי, עשיר וטעים! ריזוטו שאופים בתנור(!) בלי להשקות בציר, בלי לנחש מתי מוכן...הכי קל בעולם. קצת (הרבה) לא מסורתי, אבל היי... יוצא מדויק כל פעם מחדש, אין נפילות. נהדר לארוחות משפחתיות. נסו ולא תתחרטו, המתכון המלא עם כל הטיפים והטריקים מחכה לכם בבלוג. בתאבון!
בקיץ, כשחם, ואין כח לבישולים ארוכים, הרבה פעמים הפיתרון שלי הוא להכין מוקפץ. למרות שמקפיצים בחום גבוה, כל הבישול נמשך דקות ספורות. מגוון האפשרויות להכין מוקפצים הוא כמעט אין סופי, לפי הירקות במקרר והבשר שרוצים. מה שחשוב זה הרוטב המושלם, מאוזן, מתובל וטעים באופן ממכר. אז מזל שיש לי את הרוטב המושלם ותכף גם לכם יהיה. אני הפעם בחרתי להכין עם טופו, בשביל הגיוון, אבל בהחלט אפשר להחליף לעוף. המתכון המלא והרוטב הסודי מחכים לכם בבלג. בתאבון!
המנה הכי קייצית שיש. שילוב טעמים מדהים של סלסת פירות מתוקה/חמוצה/חריפה עם אטריות אורז מתובלות ודג עסיסי אפוי. כל זה בתוך עלה חסה פריך. ביס אסיאתי מושלם! זה אולי נשמע קצת מוזר אבל ברגע שתטעמו גם אתם תתאהבו במנה המדהימה, הקייצית, והציבעונית הזאת. והיא כל כך קלה להכנה שממש חבל לא לנסות. המתכון המלא מחכה לכם בבלוג, בתאבון!
גם אתם נשארתם בארץ כשכולם נוסעים לחו"ל? אין כמו קנקן סנגריה צוננת ומרעננת כדי להרגיש כמו במסעדה בשדרה המרכזית בברצלונה. תכינו, תשתו ותראו איך מצב הרוח משתפר, החום כבר לא כל כך מעיק ובאופן כללי החיים נראים טובים יותר. המתכון המלא מחכה לכם בבלוג. לחיים!
* זה גם המתכון הראשון שפרסמתי בבלוג, אז זאת הזדמנות נהדרת לראות איך הכל התחיל...
שוק טלה בתנור זו באמת מנה מושלמת לאירוח חגיגי. היא מרשימה במראה, נהדרת בטעם. היא מספיק גדולה להאכיל הרבה אנשים, לא מסובכת להכנה ואת רוב העבודה עושה התנור כך שאתם פנויים להתעסק עם המנות הראשונות והאורחים. לקח לי די הרבה זמן לאזור אומץ להכין את המנה הזאת, נשמע לי הימור כבד למנה העיקרית של ארוחה חגיגית, אבל למעשה היא מנה מאד בטוחה, הכנתי אותה מספר רב של פעמים ומעולם היא לא אכזבה. אפילו כבר קרה שהכנתי אותה במטבח אחר בבית שבו התארחתי בתנור שאני לא מכיר, הגעתי עם כל המרכיבים, בניתי את התבנית והכנסתי לתנור. הלכתי הביתה להתקלח וחזרתי עם כל האורחים, הוצאתי מהתנור… פ-ר-פ-ק-ט!!!
בגלל מבנה השוק יש בשר בכל רמות העשייה, מעשוי היטב ועד אדום לגמרי. כל אחד יכול לבחור את מה שמתאים לו. בקיצור אני מאד ממליץ. המתכון שלי מבוסס [+-] (ראו מה זה במפתח הקרדיטים) על מתכון שוק טלה בתנור של שאול בן אדרת שפורסם באתר הישן של ערוץ החיים הטובים. האתר כבר לא קיים יותר וגם את המתכון (הכולל סרטון) לא מצאתי. אם מחפשים ברשת מתכון שוק טלה בתנור של שאול בן אדרת מגיעים למספר מתכונים שהם בני דודים של המתכון שלי. אבל אין צורך לחפש, יש לכם פה את כל ההוראות והנחיות להגיע למנה המושלמת.
אז מה צריכים? (לתבנית עם שוק טלה בתנור אחת שתספיק בכיף ל- 10-15 אנשים)
הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג oren.nadler@ או #אוכלמעשי באינסטגרם
שוק טלה במשקל 3-4 ק"ג
לציפוי השוק:
5 כפות חרדל חלק איכותי
5 כפות חרדל גרגירי
5 כפות דבש
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח (רצוי גס)
1 כפית פלפל גרוס
15 שיני שום קטנות מקולפות
לתבנית ירקות:
1/2 1 ק"ג תפו"א
6 עגבניות גדולות
7 בצלים קטנים
20 שיני שום גדולות בקליפתן
3 כפות שמן זית
1-2 כוסות יין אדום יבש
2 ענפי רוזמרין
2 ענפי מרווה
2 ענפי טימין
מלח/פלפל
הערות למרכיבים:
* שוק הטלה: המרכיב הכי חשוב במנה. לקנות במקום שאתם סומכים עליו. גודל השוק האידאלי הוא 3.5 ק"ג, הכנתי כבר עם שוקיים בגודל מ-2.5 ק"ג ועד 5 ק"ג, כולן יצאו טובות. אני בד"כ קונה בטיב טעם, בשנים האחרונות, בשבועיים שלושה לפני ראש השנה ופסח יש מבצע אטרקטיבי. אני בוחר שוק שניראת יחסית יבשה (מבחוץ) ולא מאד מבריקה, עם שכבת שומן דקה (אבל קיימת) מבקש להסתכל מקרוב וגם מריח, מבקש לדעת משקל. אין לי בעיה לטרטר את המוכר/ת בקצביה ולעבור על כל השוקיים שיש, זו קניה יקרה ומדובר במנה המרכזית של הארוחה אז אני מקפיד. לי יש תנור רחב אז אני יכול להכניס שוק שלמה. בתנור רגיל בד"כ צריך לקצוץ את קצה העצם. בפוסט, לטובת בעלי התנור הסטנדרטי, בקשתי לחתוך אותה, הם עשו זאת בשמחה.
* הירקות: כמובן שאפשר לגוון עם הירקות. אני מכין את מה שחביב עלי ועל אורחיי. גם הכמות יכולה להשתנות לפי גודל התבנית. הכלל הוא שאפשר להעמיס את התבנית בצפיפות רבה, אבל בשכבה אחת. מעבר לזה המגוון ויחס הכמויות יכול השתנות כרצונכם. בנוגע לתפוחי האדמה, בפוסט השתמשתי בתפוחי אדמה קטנים, כאלה שמוכרים בסופר בשקיות ומיועדים למיקרו. אפשר (הכנתי הרבה פעמים) עם תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים בהתאם.
לדוגמא: שתי שוקי טלה גדולות בתבנית ענקית לארוחת ליל סדר משפחתית מורחבת (מתנצל על איכות התמונה, אירע לפני הקמת הבלוג… )
איך מכינים שוק טלה בתנור?
ראשית מטפלים בירקות. את תפוחי האדמה אני נוהג לבשל קצת מראש, לתת להם מקדמה על שאר הירקות באפיה, כך הם מגיעים לרמת העשייה החביבה עלי. שוטפים את תפוחי האדמה (אם מדובר בתפוחי אדמה גדולים אז קולפים וחותכים לחתיכות גדולות), שמים בסיר עם מים וקצת מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים חלקית (בערך 10 דקות) מסננים ומקררים קצת.
קולפים את הבצל וחותכים את העגבניות לרבעים.
את שיני השום הגדולות (אלו עם הקליפה) מועכים קלות עם הצד הרחב של סכין.
עכשיו מסדרים את הכל בתבנית. הערה חשובה לגבי התבנית. מדובר באפיה ארוכה וחלקה בטמפרטורה גבוהה. צפוי להיות סיוט לנקות את התבנית בסוף (ועוד עם בטן מלאה אחרי ארוחה חגיגית…) אז כדי להיות פרקטי, אני מצפה את התבנית היטב, בשכבה כפולה של רדיד אלומיוניום עבה ומניח נייר אפיה.
ככה בסוף אפשר להסיר את הצפוי ואז מספיקה שטיפה קלה. זה שווה את זה, טרסט מי.
שמים את תפו"א, עגבניות, בצל, שיני שום מעוכות בתבנית מפזרים קצת מלח ופלפל, מוסיפים 3 כפות שמן זית (לא צריך הרבה יגיע עוד שמן מהשוק בזמן האפיה) מערבבים היטב שהשמן יצפה את הירקות ומפזרים בשכבה אחת בתבנית. "משקים" את הירקות בכוס עד שתיים של יין אדום יבש (הכמות לא ממש קריטית, תהיו לארג'ים כרצונכם…).
מעל הירקות מניחים את ענפי התבלין: רוזמרין, טימין ומרווה. הנה כך:
ומזווית אחרת:
עכשיו מטפלים בשוק הטלה. מערבבים היטב את חומרי הציפוי: 2 סוגי חרדל, דבש, שמן זית, מלח, פלפל, בקערה קטנה.
מניחים את השוק על משטח העבודה, מנגבים אותה במגבת נייר (אם יש צורך). יוצרים חתכים קטנים עם סכין קטנה וחדה ומחדירים את שיני השום הקטנות והקלופות, כ-15 במספר. הנה הדגמה בתמונות.
שיני השום יבשמו ויוסיפו טעם לכל השוק, לא חייבים לאכול אותן בסוף.
ככה ניראת שוק משובצת בשיני שום.
מורחים היטב את הציפוי מכל הצדדים והכיוונים (כן, להפוך את השוק ולמרוח מלמטה), כולל לעסות קצת את השוק (כן, כן, מסאז' קצר…).
תמרחו בנדיבות, כל העודפים שיגיעו לתבנית רק ישפרו את טעם הירקות. מניחים את השוק בתבנית מעל הירקות.
ומזווית נוספת…
אנחנו למעשה סיימנו את חלקנו, עכשיו תור התנור.
מחממים תנור לחום גבוה, 250 מעלות. אני ממליץ לשים מדחום בתנור ולא לסמוך על החוגה שלכם (אצלי למשל, אם אני שם את התנור על טורבו ומכוון על 220 מעלות נוצר חום של 250). מכניסים את התבנית, אחרי רבע שעה מוציאים והופכים את השוק. בזהירות! זה כבד וחם וחלקלק ומלכלך מהציפוי. אני עושה זאת בעזרת נייר מגבת מקופל ל-8 שכבות לפחות, מחזיק בקצה העצם ביד אחת, נותן תמיכה בצד השני, מרים בזריזות והופך, אם ענפי התבלין נדבקים לשוק אל תנסו להוריד אותם כשהשוק באוויר, זה לא יגמר טוב. תהפכו ואז תפרידו את ענפי התבלין ותדחפו אותם חזרה מתחת לשוק.
עוד רבע שעה בחום גבוה. מוציאים והופכים חזרה.
מורידים את החום ל-190 מעלות (שוב, רצוי למדוד מה קורה בתנור) וממשיכים לצלות עוד כשעה ורבע לגודל של 3.5 ק"ג. קצת יותר או קצת פחות לגדלים אחרים…
אחרי 40 דקות מכסים את השוק ברדיד אלומיניום, לא הדוק כזה, פשוט להניח יריעת רדיד אלומיניום מעל כל העסק, השוק כבר שחומה ויפה ורק צריכה להתבשל עוד מבפנים.
אחרי סה"כ שעה ו-3/4 (רבע שעה, היפוך, רבע שעה, היפוך, שעה ורבע…) מוציאים וזה נראה כך:
נותנים לתבנית לעמוד לפחות רבע שעה רצוי אפילו 20 דקות, זה חשוב מאד, קחו את זה בתכנון הזמנים שלכם.
עכשיו אפשר להעביר את השוק לצלחת הגשה.
ככה גם לכם יהיה יותר נוח לפרוס וגם בנתיים הסועדים כבר יוכלו לקחת את התוספות לצלחת.
מתחילים לפרוס פרוסות דקות לאורך השוק. תשתמשו בסכין החדה ביותר שיש לכם.
איזה מחזה מרהיב, אהה? בחלק החיצוני של השוק ובחלק הצר יותר שלה, הבשר יהיה עשוי יותר וככל שתתקדמו, במרכז החלק העבה של השוק, הבשר יהיה אדום יותר ועשוי פחות. כך כל אורח יוכל לקבל מידת עשייה כרצונו.
כפי שאתם רואים שוק טלה בתנור זו בהחלט מנה חגיגית. וכפי שהבנתם רוב העבודה נעשית כ-3 שעות לפני שצריך להגיש מה שמקל על לוח הזמנים באירוח.
אם הכנתם שוק ממש גדולה ובסוף הארוחה נשארו שאריות, זה מצויין. הן נהדרות גם בימים שאחרי. אני עוטף את השוק ברדיד אלומיניום ושקית (ככה, עם העצם), ושומר המקרר ובמשך מספר ימים "מגלף" לי להנאתי פרוסות דקות של שוק טלה לשימוש בכריכים מגוונים, כגון זה. ואם הכנתם ג'בטות מהפוסט הזה, אז בכלל העסק מושלם. הפעם למשל לכבוד הצילומים הכנתי שוק שלמה, בלי אורחים, אז נשאר המון וכבר 3 ימים שהרעב ואני חוגגים על השוק הזאת.
זהו, שיהיה לכם בהצלחה ושאתם ושוק הטלה תהפכו לכוכבי הערב בארוחת החג הבאה…
בתאבון!
הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג oren.nadler@ או #אוכלמעשי באינסטגרם
לתגובות/שאלות/הערות/הארות/בקשות (שישמחו אותי מאד) יש לגלול לתחתית העמוד, מתחת למתכון המובנה.
נתראה בפוסט הבא,
אורן
כמה סיפורים, אמרת מעשי, לא? תביא מתכון וזהו!

שוק טלה בתנור (או כוכב הערב)
מרכיבים
- שוק טלה במשקל 3-4 ק"ג
לציפוי השוק:
- 5 כפות חרדל חלק איכותי
- 5 כפות חרדל גרגירי
- 5 כפות דבש
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח (רצוי גס)
- 1 כפית פלפל גרוס
- 15 שיני שום קטנות מקולפות
לתבנית ירקות:
- 1 1/2 ק"ג תפו"א
- 6 עגבניות גדולות
- 7 בצלים קטנים
- 20 שיני שום גדולות בקליפתן
- 3 כפות שמן זית
- 1 1/2 כוסות יין אדום יבש
- 2 ענפי רוזמרין
- 2 ענפי מרווה
- 2 ענפי טימין
- מלח/פלפל
שלבי הכנה
- מבשלים חלקית את תפו"א. שמים בסיר עם מים ומלח ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-10 דקות.
- קולפים את הבצל וחותכים את העגבניות לרבעים.
- מועכים קלות את שיני השום הגדולות (אלו עם הקליפה) עם הצד הרחב של סכין.
- מצפים תבנית מתאימה בגודלה ברדיד אלומיניום ונייר אפיה.
- מים את תפו"א, עגבניות, בצל, שיני שום מעוכות בתבנית, מפזרים קצת מלח ופלפל, מוסיפים 3 כפות שמן זית מערבבים היטב שהשמן יצפה את הירקות ומפזרים בשכבה אחת בתבנית. "משקים" את הירקות בכוס עד שתיים של יין אדום יבש.
- מעל הירקות מניחים את ענפי התבלין: רוזמרין, טימין ומרווה.
- מערבבים היטב את חומרי הציפוי: 2 סוגי חרדל, דבש, שמן זית, מלח, פלפל, בקערה קטנה.
- יוצרים בשוק הטלה חתכים קטנים עם סכין קטנה וחדה ומחדירים את שיני השום הקטנות והקלופות, כ-15 במספר.
- מורחים היטב את הציפוי מכל הצדדים והכיוונים, ומניחים על הירקות שבתבנית.
- מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות), אופים את שוק הטלה רבע שעה, מוציאים והופכים (בזהירות) ואופים רבע שעה נוספת, מוציאים והופכים את שוק הטלה בחזרה.
- מנמיכים את החום בתנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות שעה ורבע נוספות. אחרי כ-40 דקות יש לכסות את השוק ברדיד אלומינים (אין צורך לעטוף היטב).
- אחרי שעה ורבע, מוציאים מהתנור וממתינים רבע שעה.
- מעבירים את שוק הטלה לצלחת הגשה ופורסים פרוסות דקות לאורך השוק.
- מגישים לכל סועד מספר פרוסות מהטלה וקצת מהירקות שבתבנית.
- בתאבון!
נראה מעולה! אעדכן אותך אחרי שאעזור אומץ לנסות.
תודה סימונה.
בהצלחה!
היי אורן יש מתכונים של 160 מעלות 3-4 שעות בתנור. מה דעתך
הי רותי,
קשה לי להתייחס בלי לראות את המתכון המלא אבל אצלי השימוש בטמפרטורה גבוהה בהתחלה יוצר ציפוי שחום ומקורמל ששומר את הבשר מאד עסיסי בפנים.
אותו נתח ב-160 מעלות ל-3-4 שעות יהיה הרבה יותר עשוי, יש שמעדיפים אותו ככה, זה עניין של טעם.
תקשיב אתה אלוף
קיבלתי מלא מחמאות ויצא מושלם
עשיתי 2 תבניות היה באמת נדיר
אוי, נו, תמשיכי 🙂
שמח לשמוע שכולם נהנו, חג שמח!
האם לא כדאי ״לסגור״ את השוק בחום גבוהה, לפני השכת התהליך?
זה אכן מה שכתוב במתכון, מתחילים בחום גבוה ואח"כ מנמיכים להמשך הצליה
הכנתי את השוק טלה בערב חג ראש השנה אני חייבת לציין שיצא מעולה!!! המתכון מדויק ושלבי ההכנה כל כך ברורים.
אין ספק שהמנה הזאת הייתה כוכב הערב. ממליצה בחום!!!
תודה רוני!
איזה כיף לקבל תגובה כזאת 🙂
שתהיה לך שנה מעולה.
אורן
האם להכין בטורבו?
סליחה , הייתי מעט חצופה. ראשית שבוע טוב. בגלל ההיתרגשות וההיתלהבות מהארוחה שאני חייבת להכין, שכחתי את הנימוסים שלי.מחכה לתשובה בבקשה. ותודה מראש
הכל טוב זהבה, שיהיה שבוע טוב גם לך.
ובקשר לשאלתך, אני משתמש בטורבו כי אני רוצה שהמאוורר ידאג לפיזור חום טוב וגם כדי לתת לשוק מכת חום טובה. אבל אני לא מכיר את התנור שלך והאם במצב טורבו הוא מגיע לטמפרטורה שכיוונת בחוגה או אפילו יותר. אני בכל מקרה אוהב להשתמש במדחום שאני שם בתנור (והוא מיועד לזה) ואז אני לא צריך לנחש האם הטמפרטורה זה כמו שכיוונתי בחוגה.
שיהיה לך בהצלחה עם השוק טלה ובארוחה בכלל.
הכנתי, יצא מעולה:-)
איזה יופי!
כיף לשמוע 🙂
שלום
נראה מעניין וטעים. מתכנן להכין לליל הסדר. האם יש הכרח בחרדל או שניתן לוותר עליו? הבנות שלי לא יאהבו עם חרדל.
תודה
החרדל הוא חלק מהותי מהציפוי אבל בטעם הסופי לא מורגש כמעט טעם "חרדלי" במיוחד בפרוסות הפנימיות יותר של השוק שלא באות במגע עם הציפוי.
אני ממליץ רק להקטין את כמות החרדל ולא לוותר בכלל, אבל אם אתה חושש מאד מתגובת הבנות תוותר ותגדיל קצת את כמות השמן שתוכל לצפות היטב את כל השוק.
היי
הכמתי בשנה שעברה ויצא מושלם.
השנה אכין לערב סוכות.
תודה רבה על המתכון וחג שמח
כיף לשמוע שהכנת, ועוד יותר כיף לשמוע שיצא מוצלח ושאת מכינה שוב.
תודה על הפרגון, חג שמח!
שלום אורן,
נראה מעולה,
כמה שאלות:
א.הקצב אמר שיש לו שוק עגל זה אותו עיקרון?
ב.יש לי טוסטר אובן לא תנור , אפשר להכין בו? על אפיה או גריל?
ג.אנחנו לא אורהים שהבשר אדום ולא עשוי, מה לעשות?
תודה מראש
שלום שרית,
אני אנסה לענות לשאלות שלך
א. אני לא נתקלתי בשוק עגל שנמכרת בשלמותה כמו שוק טלה, זה יהיה דבר עצום (עגל זה בעצם פרה) אין לי מושג למה הוא התכוון. בכל מקרה התשובה היא לא המתכון מתאים לשוק טלה.
ב. שוק טלה זה דבר די גדול ושוקל איזה 3-4 ק"ג לא נראה לי שזה יכנס לטוסטר אובן אלא אם יש לך משהו באמת מיוחד. בכל מקרה נתחי בשר שמכינים בטוסטר מכינים על אפיה ולא על גריל. אני די בטוח שזמני האפיה יהיו שונים לגמרי בטוסטר אובן אבל אני לא יודע להגיד בכמה.
ג. אפשר כמובן להאריך את זמן האפיה ולקבל את הבשר ברמת עשיה גבוהה יותר. קשה לי להאריך בכמה (גם בגלל עניין הטוסטר אובן) במקרה של תנור רגיל הייתי מאריך את הזמן המצויין במתכון בכחצי שעה.
אני חושב שהפתרון שלך צריך להיות לחפש או שוק טלה ללא עצם (בקצביה מסירים את העצם וקושרים הכל בחזרה) זה הרבה יותר קטן (נראה כמו כדור פוטבול אמריקאי) ובערך עם אותה כמות בשר וראיתי לפני שעה המון כאלו בטיב טעם. או ללכת על רוסטביף סינטה (של בקר) שזה גם בשר נטו ללא עצם ולכן יותר ידידותי בגודל (שזה דרך אגב הנתח שאני מכין השנה לארוחת החג).
מקווה שעזרתי,
אורן
תודה רבה על התשובה המפורטת וכל הכבוד על ההשקעה 🙂
שלום אורן, הכנתי את המתכון היום ויצא מעולה!
קישור לתמונה:
http://www.interload.co.il/upload/5496967.jpg
[IMG]http://www.interload.co.il/upload/5496967.jpg[/IMG]
אך יש לי שאלה, מה אפשר לעשות עם הרגל שחתכו לי כדי שהשוק יכנס לתנור? באיזה מתכון ניתן להשתמש
תודה,
גבי
הי גבי,
ראשית אני שמח שיצא מוצלח, התמונה נהדרת ועושה תאבון 🙂
בד"כ עצמות עודפות אפשר להשחים בתנור ( 15 דקות בחום גבוה) ואז לבשל במים ולקבל ציר שאפשר להשתמש בהמון מתכונים, אבל מאחר ומדובר פה בטלה, עם טעם מאד אופייני ומודגש אני לא בטוח שהציר שיצא יתאים להרבה מתכונים.
אין לי רעיונות נוספים מעבר לזה.
היי אורן, שאלה:
האם ניתן להחליף את היין האדום בנוזל אחר?
תודה
קרן
הי קרן,
ראשית הייתי ממליץ לא לוותר על היין האדום כי הוא מוסיף המון טעם והאלכוהול כמובן מתנדף במהלך הבישול.
אם בכל זאת רוצים או צריכים להחליף אז כל ציר (או מרק) בקר, עוף או ירקות יהיו תחליף טוב. כמובן שאפשר לשים גם רק מים.
במידה והנוזל מכיל גם מלח (כמו מרק עוף או ציר בקר) כדאי להפחית את כמות המלח שמפזרים על הירקות כדי למנוע המלחת יתר.
מקווה שעזרתי,
אורן
הי
יש לי גריל גז גדול של וובר עם מכסה. האם אתה חושב שניתן לשים את השוק בגריל בתבנית ואז לכסות עם נייר כסף ולהשאיר על חום נמוך יחסית ?
תודה !!!
הי גיל,
השאלה היא האם הגריל שלך יכול להחזיק חום ברמה יציבה והאם אתה סומך על מד הטמפרטורה שלו (או שיש לך אמצעי אחר לוודא מה הטמפרטורה בפנים).
אם כן אז גריל יכול לשמש כתנור לכל דבר.
בנוסף שים לב שבגריל החום בא רק מלמטה והוא די חזק ובאפיה ארוכה זה עשוי לחרוך את הירקות שעל תחתית התבנית יותר מידי. אם הגריל שלך גדול מספיק הייתי ממליץ לאחר האפיה בחום גבוה להשאיר את שני המבערים הקיצוניים דולקים לשמירה על חום ולא את אלו שמתחת לתבנית (ולכסות כמובן את התבנית שלא יתייבש).
מקווה שעזרתי,
אורן
תודה
בשביל פעם ראשונה – אני אעשה בתנור ( אחרי שניטרלתי מתחרים ) . יבוצע כלשונו ונדווח בסיום.
חג שמח
בהצלחה!
חג שמח גם לך ולמשפחתך.
מושלם !!!
הי אורן , בוצע עפ"י ההנחיות הכה מסודרות שלך. כל האורחים אמרו וואוו , כל מי שטעם ביקש תוספת שניה ושלישית … תענוג , מה עוד אפשר לבקש ?
טיפ שלי לגבי השאריות . היות ומדובר בנתח מכובד מאוד ( של כ 4 ק"ג )והיות ורציתי להגיש כמנה חמה למחרת – אגרתי את הנוזלים לצינצנת ולמחרת חתכתי לפרוסות וחיממתי בציר בסיר ( בסגנון "צלי בקר" ) על מנת למנוע התייבשות. התוצאה הייתה טובה בהחלט.
תודה על האתר המושקע ויישר כח על ההוראות המחושבות – בהחלט מתכוון להפגש במתכונים הבאים !
מצרף תמונות
https://goo.gl/photos/zdsNKGPQi3esDMV47
https://goo.gl/photos/d25G4GoKUpfGTZ89A
https://goo.gl/photos/Y1VfTPCaMojRTJzAA
https://goo.gl/photos/3pfrfEzaoJiktV1T6
איזה כיף לקבל תגובה כזאת, שימחת אותי מאד, תודה רבה!
התמונות נראות נפלא, תענוג גדול לך ולאורחיך.
תודה על הטיפ לגבי החימום מחדש, בהחלט שימושי.
חג שמח לך ולמשפחתך.
שוב תודה,
אורן
אורן היקר מה שלומך ?
נראה מעולה
שאלה אם אני ערב קודם מצפה את השוק בכל התיבול עם השום וכו ושמה במקרר
זה יספוג טעמים יותר טוב? כמו מרינדה
או שאין צורך בזה ?
נראה מעולה מעולה
תודה איש יקר
ומתכון מדויק כרגיל
הי רחל,
אמנם לא ניסיתי לצפות את השוק ערב קודם כי אצלי המקרר תמיד מפוצץ לפני החג ואין לי מקום להחזיק בו שוק טלה גדולה ללילה 🙂
אבל בכל מקרה נראה לי שההשפעה של לצפות את השוק ערב קודם על הבשר בתוך השוק תהיה מינימלית אם בכלל.
תודה על המחמאות ושנה טובה!
שלום אורן,
אפשר להשתמש עם סינטה?
כן אפשר, אבל בגלל שמדובר בנתח אחר נדרשים שינויים בטמפרטורות וזמני הצליה.
לנתח סינטה בגודל 2 ק"ג (גודל ממוצע של נתח סינטה):
חום גבוה: 250 מעלות – 15 דקות (אין צורך להפוך)
חום נמוך: 170 מעלות בין שעה לשעה וחצי, תלוי במידת העשיה שרוצים.
אם הנתח בגודל שונה יש להתאים את הזמן (להאריך או לקצר)
מקווה שעזרתי
תודה רבה
היי
זו פעם ראשונה שאני מכינה שוק טלה – יצא רך נימוח, ממש נמס בפה, תודה רבה על ההנחיות הברורות!
על החבילה שאבי קנה היה מצויין שוק טלה אך השוק נראתה אחרת משלך.. אולי יש הבדל במראה ובגודל בין קדמי לאחורי (השתמשתי בשתיים לשישה סועדים ונשארו קצת שאריות, וכן יצא well done ולא חצי עשוי כמו אצלך)?
תודה רבה! אני שמח שיצא לטעמכם 🙂
כן, בהחלט יש הבדל בין אחורי (שזה מה שאני השתמשתי בפוסט) לבין קדמי (לרוב נקרא כתף, ולא שוק). גם במראה וגם במרקם הסופי של הבשר.
הזמנים שאני נתתי היו עבור שוק (אחורי) בגודל 3.5 ק"ג שאחת כזאת היתה מספיקה ברווחה לשישה סועדים. לפי התיאור מדובר בשוק או כתף קטנים יותר ולכן כדאי להוריד קצת מהזמנים בפעמים הבאות
מתכון מדהים ותוצאה נפלאה!
כולם התענגו וליקקו אצבעות!
תודה רבה ושנה טובה!
נ.ב. הקצב שלנו חתך את הקצה לא עד הסוף וקיפל אותו. כך ניכנס בקלות לתנור רגיל.
תודה רבה! איזה כיף לשמוע שיצא לטעמכם!
שנה טובה וטעימה
מתכון מעולה ! ניסיתי אותו בעבר .
רק שהפעם הקצב חתך את שוק הטלה לקוביות .
האם לבשל באותו תהליך?
תודה
לצערי זה לא יעבוד. המתכון מיועד לנתח שלם.
בטמפרטורות והזמנים שמצויינים במתכון הקוביות יהיו יבשות והרבה יותר מידי עשויות.
קשה לי אפילו לנחש מה צריכים להיות הזמנים והטמפרטורות במקרה של קוביות כי אין לי ניסיון בזה.
אורן שלום
יש לי רבע טלה קדמי. אותן ההוראות?
תודה
בגדול כן. אבל הבשר בחלק הקדמי עשוי להיות קשה יותר מאשר השוק האחורית.
בנוסף שים לב לזמנים, הזמנים במתכון מתאימים לשוק בגודל של כ-3.5 ק"ג במידה והרבע טלה קדמי שוקל שונה באופן משמעותי תעלה או תוריד את הזמנים בהתאם.
מקווה שעזרתי…
תודה רבה
2.7 ק"ג
תראה, יש הרבה משתנים כמו התנור הספציפי ומידת העשייה שאתם אוהבים וגם הנתח המסויים הזה אבל אני הייתי הולך על:
250 מעלות רבע שעה הופך
עוד רבע שעה הופך
מוריד ל-180 מעלות ואחרי שעה כבר מתחיל לבדוק מוכנות.
בהצלחה
שלום אורן,
השוק הכי גדולה שהיתה היא 2.5 קג. מה היית ממליץ זמני תנור לגודל הזה?
תודה!
אני ממליץ להוריד את הזמן של החום הגבוה ל-10 דקות בכל צד, את החום הנמוך ל180 ולתכנן על שעה.
אני חייב לסייג ולומר שזה כמובן תלוי בתנור הספציפי ובמידת העשייה הרצוייה, אבל כדאי להתחיל לבדוק אחרי שעה, ולקחת קצת ספרים לתוספת זמן.
המון תודה:) אדווח…
אגב, הקצבים באמסטרדם טענו היום ששוקיים שמשקלם מעל 2.2 קג בערך, יהיו הם כבש ולא טלה צעיר ולכן בשר קצת שונה, בטעם ובריח….מעניין…לא חשבתי על כך קודם.
הם די צודקים, אבל זה מה שנמכר בארץ תחת הכותרת "שוק טלה"
הי אורן,
המתכון נראה מעולה ואני מתכוונת להכין ולהביא איתי לארוחת החג מחר. אני צריכה לגמור לצלות את השוק ולהביא איתי כשעה לפני ההגשה. האם אפשר/יש צורך לחמם שוב לפני הפריסה?
תודה רבה וחג שמח.
כדאי לסיים את האפיה כמה שיותר קרוב ליציאה מהבית, לעטוף היטב בנייר אלומיניום ומספר מגבות לשמירה על חום.
אצלנו כל אחד מבני המשפחה מביא מנה, חלקן בושלו שעות לפני ההגשה וצריכות חימום חוזר, לכן בזמן שמגישים מנות ראשונות ומרק כל מה שקשור למנה העיקרית וצריך תנור נכנס לחימום חוזר כולל השוק טלה
אחרי החימום החוזר אין צורך להמתין לפני הפריסה כמו שכתוב בפוסט, זה נכון רק אחרי הצליה הראשית.
מקווה שעזרתי….
עזרת מאוד.
תודה ושנה טובה.
היי אורן,
לא הצלחתי להבין, מהרגע שמנמיכים ל190 מעלות, כמה זמן להשאיר את זה ככה ואחרי כמה זמן לכסות?
אחרי 40 דקות ב 190 מעלות לכסות, ולהמשיך עוד כ-35 דקות, סה"כ 75 דקות. זה לגודל שוק 3.5 ק"ג. אם הגודל שונה משמעותית להאריך או לקצר את הזמן בהתאם.
היי, רציתי לשאול אם הבשר יוצא בסוף אדום ?
אנחנו במשפחה אוכלים בשר בדרך כלל במידת MR ולכן רציתי לברר אם יש איזשהי אופציה להכין את הבשר במידה העשייה הזו אך שהבשר עדיין יישאר נימוך ?
כפי שניתן לראות בתמונה הבשר די אדום, אבל מידת העשיה תלויה בסופו של דבר בך. יותר זמן בתנור השוק תהיה עשויה יותר ופחות זמן היא תהיה יותר לכיוון המדיום רייר.
הזמנים שאני נתתי הם קווים מנחים אבל מאחר ששוק טלה מגיעה בגדלים שונים וכל תנור הטמפרטורות קצת שונות, לא ניתן לתת זמנים מדוייקים למדית עשיה מסויימת.
בנוסף בגלל שמדובר בנתח גדול יש לצפות שהצד החיצוני יהיה עשוי יותר ממרכז השוק קרוב לעצם, ולכן ככל שתתקדם בפריסת הבשר הוא ילך ויהיה יותר אדום.
מהמם! אחותי הכינה לנו לארוחת חג וכולם ליקקו את האצבעות! כמובן דרשו מייד את המתכון 🙂 וגם אני מכינה היום, אך השוק (חלק ממנו) הוא 1.5 קילו. בהנחה שהתנור וטמפרטורה זהים למתכון, מה זמני עשיה? אוהבת מידת עשיה בדיוק כמו במתכון – אדום ועסיסי ! תודה מראש וחג שמח!
הי אולגה,
שמחתי לקרוא שנהנתם מהמתכון, זה הכי כיף לקבל תגובות כאלה.
שוק בגודל 1.5 ק"ג זה ממש קטן ואין לי כל כך ניסיון בגדלים האלה. לשוק בגודל כזה הייתי מקצר את הזמן בטמפרטורה הגבוהה ל-10 דקות מכל צד.
את הטמפרטורה הנמוכה הייתי מוריד ל- 180 (אפילו קצת פחות) ואופה עוד כ-50 40 דקות (מכסה אחרי כ-30)
קשה להגיד אם זה יגיע בדיוק לצבע המבוקש, אבל כדאי לבדוק (אפילו ע"י ביצוע חתך קטן והצצה) ואם צריך להוסיף עוד 10 דקות.
מקווה שיצליח גם בסיבוב השני…
אורן היקר,
שנה טובה וחג שמח?
זו הפעם הראשונה, שאני מארחת בערב
ראש השנה ורציתי שהכל יהיה מיוחד ומושלם.
רציתי מנה שתפתיע, תרגש ושיזכרו..
ואז נתקלתי במתכון שלך.
אני אוהבת מתכונים מדוייקים וכך היה המתכון שלך
הכנתי את המנה והיא גנבה את ההצגה.
יצא פשוט מושלםםם.
ממליצה לכולם לנסות!!!
המון תודות ואם יש עוד מתכונים..אשמח לקבל?
איזה כיף לשמוע, כל כך משמח שאהבתם
כל המתכונים שלי מסודרים באינדקס מאורגן לפי קטגוריות כאן: http://www.practi-food.com/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A1-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/
ובעמוד הראשי של האתר ניתן להרשם לרשימת תפוצה ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש.
שנה טובה ושוב תודה על התגובה המפרגנת
אורן שלום – עשיתי לפי המתכון בכמות מוקטנת. יצא מדהים!!! גם אם מדובר ברבע קדמי הבשר היה רך וממש מעולה.
הייתי מפחית קצת יותר את הרוטב ונותן עוד זמן לקריספיות אבל בגדול כולם ליקקו את האצבעות…
2.7 ק"ג 10 דקות מכל צד, שעה ורבע בתנור ואחכ עוד 30 דקות סגור.
תודה
אורן
נהדר! כיף לשמוע שכולם נהנו.
מאחר ונראה לי שתכין את המתכון שוב, אני בטוח שתוכל להגיע לדיוק בכמות הרוטב ורמת הקריספיות כך שיהיו בול לטעמך.
שנה טובה!
היי אורן.
כבשלן חובב ומתחיל תמיד פחדתי מהתעסקות עם הנתח הגדול והיקר הזה.
בזכות ההסבר המעמיק והיסודי שלך נשמתי עמוק ובשבת בצהריים הגשתי לשולחן שוק במשקל 4 קילו שהאכילה בכבוד רב 10 סועדים. כמות המחמאות גרמה לי להסמיק.
תודה רבה על ההשקעה. שבת הבאה ננסה מתכון אחר מהאתר המקסים שלך.
תודה רבה! איזה כיף לשמוע, עכשיו אתה גרמת לי להסמיק.
תגובות כאלה ממש מחממות את הלב ונותנות המון אנרגיה להמשך, שמח שאתה ואורחיך נהניתם מהמתכון.
הי אורן,
ההכנות בעיצומן…? 🙂
לא מצאתי שוק פחות מ- 4 קילו…
אז הלכתי על שוק טלה מפורק במשקל 1.7 קילו.
רק עכשיו ראיתי בתגובות שלך שהייתי צריכה לבקש לקשור אותו. חשוב או שאפשר להניח אותו פתוח עם החלק השומני למעלה?
חן, חן
אפשר לקשור בעצמך 🙂 אפשר גם להניח פתוח, בכל מקרה זה משנה לחלוטין את זמני האפיה.
קשה לי להגיד במדוייק אבל כדאי להתחיל ב10 דקות בחום הגבוה, בלי להפוך ולהנמיך לעוד כ- 3/4 שעה בחום הנמוך ולבדוק לעיתים תכופות מה קורה. בצורה הזאת זה נתח הרבה יותר דק משוק טלה על העצם ואפשר בקלות לעשות אותו יותר מידי.
בנוסף הירקות לא יספיקו להתבשל ולהשחים יפה בזמן הזה ואני מציע לתת להם חצי שעה אפיה מוקדמת לפני שמניחים עליהם את השוק.
מקווה שזה יצא בסדר, אין לי הרבה ניסיון עם שוק טלה מפורקת.
דרך אגב, 4 ק"ג שוק טלה על העצם זה מושלם למתכון הזה.
תודה אורן!
נתמודד ונדווח ?
היי אורן,
קראתי בעיון את העבודה הסמינריונית על שוק טלה ואת כל התגובות.
אני בספק אם שאר המגיבים יחזרו לקרוא תגובות, זה טבעי וצפוי, אני יודע שאני אמשיך לעקוב אחר בלוג הטלה שאתה מנהל מ 2015. התבקשתי להכין מנה עיקרית לחג. אני הצעתי שוק כבש. ללא אות מה אחרים עושים שחצנות, אני מכין בקלות אבל בא לי לראות מה עושים אחרים ונפלתי על היצירה שלך. כמו כולם אני מתרשם מן ההשקעה, הדיוק והרצינות. אולי פעם נבשל ביחד.
להלן הערותיי:
1. אתה משתמש בוורדפרס. הטמע את התמונות בתשובה. חלק מהקישורים אינם עובדים. אתה הרי מר מושלם.
2. המתכון שלך מיועד לשוק של כבש. טלה היא חיה אחרת. אתה צודק הרגל הקדמיות מכונה כתף. הנה קטע מאתר אחר בשם "המדריך המלא לטלה". פורסם ב xnet (אין קישור. מי שרוצה שיחפש) ״כדי ללמוד יותר על בשר הטלה ומה שאפשר להכין מנתחים שונים פניתי לאחד המומחים הגדולים בתחום – איתמר מרינדו, המגדל טלאים ברמת הגולן. מרינדו צירף להסברים גם מתכונים קלים, שיאפשרו לכם להכין טלה בלי הרבה מאמץ.
אבל לפני ההסברים – קצת על ההבדלים בין כבש לטלה, שלא כולם מודעים אליהם. לבשר כבש יש טעם מיוחד, שהרבה אנשים (גם אני) אוהבים מאוד – ורבים אחרים מתעבים. טלה הוא כבש צעיר שאין לו את הטעם המיוחד הזה, אך עדיין מציג איכויות שונות מבשר בקר. בשר הטלה גם רך מאד.
אגב, טעמו העז של הכבש בולט במיוחד בבשר שמקורו מזן הנקרא בלאדי – זן ותיק הפופולרי במיוחד בקרב האוכלוסייה הערבית. אצל המגדלים היהודים אפשר למצוא בעיקר זן שנקרא אסף מרינו, שטעמו עדין יותר.״
3. עצם מנוסרת חלקית תחזיר את המראה האקזוטי לשוק. יש לצפות ברדיד (אפשר להוסיף חיזוק משני חצאים של שיפוד עץ לפני ההגשה – מושלמות כולל את המראה).
4. אתה צודק שאין צורך להמתין לפני חיתוך בחימום מחדש. הפתרון למי שמכין מוקדם ומגיש מאוחר טמון בטריק של מסעדות. תבנית עם מים בתחתית תנור בחום של 250 עם טורבו תחמם את הבשר ותשמור אותו עסיסי כמו תנור אדים מקצועי. התבנית המחוממת חייבת להיות מכוסה ברדיד.
5. כמוך אני לא מאמין בספיגת טעמים על ידי השרייה. אבל אפשר להתחכם. כאשר קונים שוק כבש ה אפשר לבקש מהקצב לפרק את העצם ולאחר מכן להחזיר אותה פנימה למקומה.אני מניח שאתה כבר מפנטז על 100 גרם שזיפים יבשים מגולענים עם עלי טימין בתוך הכבש.
6. אחרון לגבי המתכון. עדיין לא הכנתי אבל מקריאה המתכון שלך מדויק וההוכחה שאנשים הצליחו מוד לפי הוראותיך.
אהבתי שאתה מזכיר את מקור ההשראה שלך. שאול בן אדרת. אספר לך על מקור ההשראה שלו. אמא שלו גברת אודרי בן אדרת. היא מכינה כבש עם ארטישוק ירושלמי ובטטות. אשכול עגבניות שרי וראשי שום שלמים. מתבלת בסילאן וכוסברה בנוסף לצפוי. הנה הקישור https://www.goodiz.tv/lamb-shin/
ראשית אני מודה לך על התגובה המושקעת והכה מפורטת, יכול להיות שמגיבים קודמים לא יחזרו אבל כל תגובה מוסיפה מידע לקוראים חדשים של הפוסט ויש מאות כאלה כל חודש לאורך כל השנה ולקראת החגים יש מאות רבות בכל יום. להלן תגובתי להערותיך:
1. אני כמובן לא אחראי על קישורים שאנשים שמים בתגובות (כל הקישורים בפוסט עצמו תקינים), גם אתה שמת לינק שיכול להעלם בעוד שנתיים שלוש, והפוסט יהיה קיים גם אחר כך. בוורדפרס בסיסי לא ניתן לצרף תמונות לתגובה ונדרש תוסף מיוחד, בשלב הזה אין בכוונתי להשתמש בתוסף שכזה. ולא, אני לא מושלם.
2. אתה צודק שמדובר בכבש, גם גודל השוק מצביע על כך שמדובר בחיה בוגרת (לא אחרת, פשוט בוגרת), אבל בארץ השתרש הביטוי "שוק טלה" לחלק האחורי ו-"כתף כבש" לקדמי. לא יודע למה, זה קצת כמו שלירך עוף מפורק מהעצם קוראים פרגית. מאחר שאני רוצה להשתמש במונח שבעזרתו אנשים יקנו את הנתח הנכון אני משתמש ב-"שוק טלה" שאולי הוא פחות מדויק וטרינרית אבל מקובל בקצביות.
3. תודה על הטיפ
4. תודה על הטיפ
5. ניסיתי לשמור על המתכון פשוט ומעשי (כשם הבלוג) בלי בקשות מיוחדות מהקצב ובלי פירוק והרכבה בבית שמצריכים מיומנות שאולי לך יש, אבל רוב הקוראים ימצאו כמסובכת מידי. בנוסף, אני די לא סובל פירות יבשים וממעט להשתמש בהם.
6. תודה, שמח שאתה חושב שהמתכון מוצלח.
האם ניתן להכין את שוק הטלה יום או יומיים לפני ליל הסדר
לצערי זה לא רצוי, כי החימום החוזר יבשל את השוק למידת עשיה הרבה מעבר למידה הרצוייה.
הכנתי היום. נפלא
שמח לשמוע שיצא מוצלח, תודה
הי אורן,
חוזרת לדווח…
יצא נפלא גם עם שוק טלה מפורק במשקל 1.7 קילו
קשור הייטב!! זמני הצליה השתנו בהתאם, כמובן.
תודה והמשך חג שמח!
איזה יופי שהכל הסתדר בסוף, חג שמח שרי!
חג שמח, אורן!
אורן שלום
הכנתי אתמול לראשונה את המתכון עם נתח 2.5 קג יצא מעולה
תודה על המתכון מכין שבוע הבא שוב עם 3.5
שאה היו לי הרבה נוזלים במגש שכמעט כיסו את כל הירקות האם מוציאים את הנוזלים באמצע או לא ?
תודה וחג שמח
שמח שיצא לטעמך.
אני לא ניתקלתי בעודפי נוזלים בעבר. אני אוהב שיש נוזלים בערך חצי גובה מהירקות, אם יש יותר אתה בהחלט יכול להוציא חלק, אבל תשאיר מספיק, זה חשוב בשלב המכוסה זה יוצר אדים ששומרים את השוק עסיסית.
הכנתי לערב חג היה כל כך טעים שרק העצמות נותרו…תודה על מתכון כה מושקע!
איזה יופי! מאד משמח לשמוע שכולם נהנו, חג שמח!
היי אורן,
תודה למתכון. נשמע מעולה!!!
שוק הטלה שלי, שוקל 5.5 קילו….(לא השגתי קטן יותר).
האם תוכל, בבקשה, להנחות אותי באפיית שוק במשקל זה?
תודה וחג שמח,
דינה
חתיכת שוק! המון בשר, תהנו ממנו בגדול 🙂
מאד קשה בגודל שוק כזה להגיע למידת עשיה אחידה וטובה לעומק כל השוק לכן ההמלצה שלי היא:
לעקוב אחרי הוראות המתכון להאריך את הזמן בחום הנמוך ברבע שעה כלומר: חום גבוה, רבע שעה, היפוך, רבע שעה נוספת, היפוך חזרה, הנמכת חום, 40 דקות, כיסוי, 50 דקות נוספות. סה"כ שעתיים.
להוציא ולהשאיר את התנור חם וסגור.
לתת לנוח 10 דקות, להביא לשולחן ולהתחיל לגלף פרוסות (כמו בתמונה בפוסט) מכל הצדדים. הפרוסות החיצוניות יהיו עשויות היטב למי שאוהב, הבאות בתור פחות למי שאוהב יותר אדום, וכן הלאה, עד שתגיעי לאדום מידי שאף אחד כבר לא רוצה (אל דאגה יהיה מספיק בשר בדרך)
להחזיר את השוק לתבנית ולתנור ל 10 -15 דקות, להוציא ולהמשיך לגלף פרוסות, קצת עפ"י העקרון של שווארמה.
מקווה שעזרתי, בהצלחה וחג שמח!
אורן שלום,
המתכון מצוין, ברור ומדויק. בערב החג הראשון עשינו בפעם הראשונה עם כתף טלה וההתלהבות היתה גדולה ולכן ובחג השני כבר הלכנו על שוק שגם קצרה מחמאות מקיר לקיר. תודה!
וואו! פעמיים בשבוע אחד, כל הכבוד!
שמח שהיה לטעמכם ולטעמם של כל שאר האורחים.
היי אורן, ננסה להכין בסופ"ש ואעדכן איך יצא.
רציתי רק לציין, שבמתכון ה"ארוך" כתוב 20 שיני שום גדולות בקליפתן, ואילו במתכון המתומצת כתוב 15 שיני שום קטנות קלופות.
אז…. מי צודק? 🙂
תודה!
דורון.
שני סוגי שיני השום מופועים בשני המתכונים.
הקטנות הקלופות מיועדות להכנס בשוק עצמה והגדולות עם הקליפה בתבנית עם הירקות.
בהצלחה בהכנה!
אורן שלום. כבר שלוש שנים, בראש השנה ובפסח, אני שומר אמונים למתכון הנפלא הזה. אני עושה שימוש בשוק במשקל 4 קילו (אחרי ניקוי שומנים קל ושחרור/סידור העצם). התוצאה תמיד מושלמת. תודה לך על ההשקעה וההדרכה המפורטת. אגב, אהבתי את המענה העדין והמנומס שלך להוא ששאל אם אפשר להשתמש בשוק עגל… ועוד בטוסטר אובן…
שמח לשמוע שזה המתכון הקבוע שלך לארוחות חג. אין ספק שזה המתכון החגיגי האולטימטבי שיכול לפאר כל שולחן חג משפחתי.
התגובה שלך מחממת את הלב, שנה טובה לך ולמשפתך.
היי,
המתכון נראה נפלא גם לפי התגובות והתשובות שלך מאד אדיבות.
מתכננת להכין לערב ראש השנה לכ-10 אנשים (במקסימום). לקנות נתח של 3 ק"ג יספיק? מה משקל הנתח שאתה השתמשת בו בתמונות? נראה ענק :).
תודה מראש,
מירי
הנתח שצולם בפוסט היה במשקל 3.5 ק"ג.
בהנחה שמדובר בארוחת חג עם מנות ראשונות, תוספות, סלטים ואולי גם מנת בשר נוספת (עוף, קציצות…) שוק במשקל 3 ק"ג תספיק ברווחה ל-10 אנשים.
בהצלחה ושנה טובה.
תודה! הולכת לאמץ את הבלוג שלך. שנה טובה גם לך!
ושכחתי עוד משהו :), אם אנחנו מעדיפים קצת (!) יותר עשוי, עוד כמה זמן לתת לו בתנור?
תודה שוב
אפשר להוסיף לצליה עוד רבע שעה.
מאחר ומידת העשיה משתנה לעומק השוק, אני ממליץ במקרה כזה להשאיר תנור חם ובמידה ואחרי "גילוף" השכבה החיצונית (והעשוייה ביותר) מתברר שהבשר בעומק השוק עשוי פחות מידי לטעמכם ניתן להחזיר את השוק ל-5 דקות נוספות ומייד תהיה עוד שכבה נאה לפרוס.
כל השנים אני אוכל עפנדי אצל אימא והאחיות שלי , השנה ביקשו שאכין ואהיא מנה בשרית כל שהיא , אמרתי לעצמי מגיע לפנק אותם כמו שצריך לא לעשות משהו כדי לצאת ידי חובה , קניתי את כל המצרכים והכנתו בדקדקנות לפי ההסברים המפורטים שלך , נראה מצוין , עכשיו הכנסתי אותו לתנור , רוצה להודות לך על הכל
תודה על הפרגון, מקווה שגם ביציאה מהתנור תחשוב ככה 🙂 חג שמח ושנה טובה!
הי, תודה על המתכון. נראה נפלא ואני מתכוונת לנסות. שאלה: ניתן להכין את הכל מראש בתבנית יום מראש, לשמור במקרר, ורק להכניס לתנור ביום הארוח? זה יצא זהה?
אני מודה שלא ניסיתי אבל זה נראה לי קצת בעייתי להכין את כל התבנית מראש. גם הבשר הלא מבושל שיעמוד במקרר וגם הירקות, בצלים מקולפים ועגבניות חתוכות שיעמדו בנוזלים, נראה לי שזה קצת יהרוס.
תודה על המתכון המצויין. הכנתי לארוחת חג הסוכות ויצא מושלם.
שמח לשמוע שיצא מוצלח.
תודה שחזרת לספר.
הי אורן
ראשית, תודה על הסבר מפורט, עם הרגשה שלא נחסך שום פרט על מנת שיצליח!
ועכשיו לשאלה- אם מורחת את השוק בתערובת + הכנסת שיני השום- וכל זה למקרר יום קודם לאפייה- האם זה ישפיע על התוצאה? בקיצור…האם עדיף למרוח את השוק ממש לפני נכנסת לתנור או שאין לזה משמעות?
תודה תודה
גלית
מטעמי בטיחות במזון עדיף שלא.
השוק עצמה והמריחה בתבלינים הם בסדר, אבל הכנסת שיני השום לתוך השוק ולתת לזה לעמוד ככה לילה במקרר יכול לגרום להתפתחות חיידקים לא רצויים.
כשאני רוצה לחסוך זמן אני מכין את תערובת המריחה יום קודם ושומר בצנצנת במקרר ושקית עם שיני שום קלופות וככה אני מכין את השוק קרוב להכנסה לתנור במינימום זמן.
.שלום,באיזה מצב רצוי לשים את התנור ?
אני משתמש בטורבו, ללא חום עליון ותחתון, כלומר חום אחורי בלבד ומאורר, זה מצב סטנדרטי ברוב התנורים.
אהלן אורן. בעבר כבר כתבתי כאן בשבחך והודיתי לך על המתכון המושקע, וכהרגלך טרחת להגיב. מקווה למענה ביום-יומיים-שלושה הקרובים, כי שאלתי מכוונת לארוחת ליל הסדר ב-19 באפריל הקרוב. נחגוג בפורום משפחתי רחב ואני התחייבתי לשתי שוקייים. יש לי תנור מעולה ברוחב 90 ס"מ שיוכל להכיל שתי תבניות גדולות בו-זמנית. כל שוק תהיה במשקל 3.5 קילו בערך, והשאלה היא אם לאמץ את אותן טמפרטורות שבמתכון או מתחייב שינוי כלשהו, בגלל שהסך הכל מוכפל ל-7 קילו. ושאלה נוספת: עדיף בטורבו?
תודה, ומקווה שלא מנג'ס לך מדי ערב החג. כך או כך, חג שמח.
שלום חיים,
כשאני מכין שתי שוקיים לארוחה מרובת משתתפים אני מעדיף לסדר אותן בתבנית אחת בצורה מסוכלת (עצם מול חלק רחב) ולא בשתי תבניות נפרדות. גם לי יש תנור 90 ס"מ ומצאתי שבתבנית אחת יותר נוח, למרות הצפיפות, מאשר שתי תבניות בשל בעיות גובה. יש אפילו תמונה של תבנית כזאת בפוסט עצמו (אחרי ההערות למרכיבים)
כשאני מכין שתי שוקיים אני מקפיד על הדברים הבאים:
1. אני מצמיד שתי תבניות תנור ביחד ועובד איתן כתבנית אחת כדי לקבל יותר יציבות (זה בכל זאת משקל כבד) אם שתי תבניות לא נכנסות במסילה שלהן אני מניח על המסילה, או משתמש ברשת של התנור כמייצב היא בד"כ מאד חזקה. ממליץ לבדוק את עניין הקונסטרוקציה עם תבניות ריקות מראש…
2. מוודא שהבשר נמצא בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר, כי הכנסה של כמות כזאת של בשר קר לתנור תגרום לצניחת טמפרטורה.
3. מקפיד על חימום התנור הרבה זמן כדי ליצב בו את הטמפרטורה ולאגור חום. וכן, אני עובד בטורבו.
4. אני עובד באותן טמפרטורות אבל מאריך קצת את הזמנים כדי לפצות על הגודל. בשלב הטמפרטורה הגבוהה אני מוסיף כ-5 דקות לצד ובשלב הטמפרטורה הנמוכה יותר אני מוסיף עוד כ-10 דקות. אם כבר הכנת את המתכון מספר פעמים בעבר (כפי שהבנתי) תוכל להסתמך על הניסיון שלך לזהות מתי מוכן, כי כל תנור מתנהג קצת אחרת וקשה לי לאמוד זמנים במדוייק.
חג שמח ובהצלחה!
אורן, תודה על המענה המהיר. עשית לי סדר בראש ואכן אאמץ טכניקת שתי התבניות שהופכות לאחת. ברור לי שהשוקיים ייכנסו בטמפרטורת החדר ואבדוק טמפרטורות מדויקות עם מדחום אמין. שוב תודה וחג שמח.
הי אורן,
קראתי את כל התגובות, ממש דוקטורט. כל הכבוד.
האם ניתן להשתמש ברוסטר לבישול השוק? האם יש לכך השלכה על לוחות הזמנים וכו'?
הי אורנה,
בהחלט ניתן להשתמש ברוסטר לצליה, במידה ויש לך אחד מספיק גדול. כמובן שיש להשתמש בו ללא מכסה ואם הוא מגיע עם רשת הגבהה אז כדאי להתשמש בה (יש המון מוצרים שונים בשוק שנקראים "רוסטר" ולא תמיד מתכוונים לאותו הדבר…).
עדיין כדאי לשים בתחתית את הירקות מהמתכון, הם נהדרים וחבל לוותר עליהם.
במידה ולא שמים ירקות והשוק מוגבהת על רשת, אני ממליץ לשים מים בתחתית כיוון שאחרת שומן ורוטב מהשוק שינטפו לתחתית ישרפו ויפיצו ריח ועשן לא נעימים בכל המטבח והבית.
בקשר לטמפרטורות והזמנים: את השלב הראשון, החם יותר, לא הייתי משנה בכלל. השלב השני, בחום הנמוך יותר צפוי קיצור של הזמנים בגלל שהחום מגיע את השוק ישירות מכל הכיוונים, ממילא יש בשלב הזה גמישות כי כל תנור הוא קצת שונה, פשוט צריך להתחיל לבדוק מוכנות קודם ולהיות עם יותר תשומת לב לאפשרות שיהיה מוכן לפני הזמן שבמתכון.
שלום ותודה על המתכון המושקע!
לכמות האורחים שלי אני צריכה להכין 2 שוקים ובניגוד לתנור הרחב שלך יש לי תנור רגיל..
האם יש לזה סיכוי? או ש.. לוותר.. ולהכין משהוא אחר?
מה יעבוד יותר טוב.. להכין כא בנפרד ולחמם בסוף או להכין ביחד ולהפוך במיקום התבניות בדרך?
הרבה תודה [
עידית
הי עידית,
אני לא יודע בדיוק כמה סועדים יש לך, אבל פתרון אחד אפשרי הוא לנסות להשיג שוק ממש גדולה. אני חוזר עכשיו מטיב טעם (בראשון, קניתי שתי שוקיים של 4.5 ק"ג), ראיתי שם שוקיים של 6 ו-6.5 ק"ג יכול להיות שזה יספיק לך, ובכל מקרה לתנור רגיל יש לבקש לנסר את קצה העצם כדי שיכנס לתבנית.
אני לא בטוח שאפשרי בכלל להכניס שתי תבניות עם שוק טלה בו זמנית מבחינת הגובה, כיוון שאת התבניות אפשר לשים רק במסילות ולא בטוח שזה מסתדר. צריך לבדוק לפני כדי לא להתקל בהפתעות בערב החג.
באופן כללי במקרה הזה אני בעד להכין בנפרד ולחמם בסוף, כי גם אם תצליחי להכניס שתי תבניות בו זמנית יהיה מאד קשה לתנור לתת את מכת החום הנדרשת בשלב הראשון.
מקווה שעזרתי…
שלום. נראה מתכון מעולה!
לפי התמונות בשר יוצא מדיאום או מדיאום ריר. האם ניתן להחזיק את הבשר קצת יוצר זמן בתנור שיצא יותר עשוי ופחות אדום בפנים (יש ילדים שאוכלים בשולחן והייתי רוצה שלא יאכלו בשר "לא מוכן") או שזה ייבש אותו וזהו?
תודה
בהחלט ניתן להכין ברמת עשייה גבוהה יותר. צריך להשתדל לא להגזים כדי אכן לא ליבש אותו, אבל אם מדובר בבשר ממקור איכותי, ניתן להכין אותו גם עסיסי וגם עשוי היטב.
אני לא יכול לאמוד זמנים במדוייק, כי תנורים שונים עובדים שונה, אבל עוד 15-20 דקות יעלו את רמת ההכנה .
בכל מקרה הפרוסות שיתחכו קרוב לצד החיצוני יהיו עשויות יותר מהפנימיות. במידה ו-"מגלפים" את השוק ומתגלה שכבה שהיא עשויה פחות מידי לטעם הסועדים, ניתן להחזיר את השוק לתנור למספר דקות. בגלל זה אני שומר את התנור חם לאורך הארוחה עד שאני בטוח שאני לא צריך אותו.
תודה על המתכון, הזמנתי כתף טלה במשקל כ3.5 קג- האם גם מתאים למתכון הזה? חג שמח
אני מכין את המתכון הזה רק עם שוק ואין לי כל כך ניסיון עם כתף טלה, אבל יש קוראים של הבלוג שהכינו עם כתף ויצא להם מצויין אז כנראה שזה מתאים.
חג שמח ובהצלחה!
יצא מצוין! חבל שאי אפשר להעלות לכאן תמונה.
תודה רבה על מתכון מצוין לליל הסדר.
חג שמח!
כיף לשמוע שיצא מוצלח 🙂
תודה על הפרגון וחג שמח
תמונות ניתן להעלות בדף הפייסבוק של הבלוג כאן: https://www.facebook.com/practifood
אורן שלום ותודה על המתכון המדויק והעסיסי ! קניתי שוק טלה הקצב פרס לי לפרוסות עבות בערך 3 ס״מ כל פרוסה האם המתכון מתאים ? פשוט לקצר זמני אפיה וחום? תודה מראש
לא, המתכון לא מתאים לפרוסות. זמן האפיה קצר מידי והירקות לא יספיקו להאפות. בנוסף המתכון מבוסס על שוק עבה שהחלק האמצעי שלה לא יתייבש בזמן הצליה, לפרוסות אין כל כך חלק אמצעי.
אם יש לך את כל הפרוסות ואפשר "לשחזר" את מבנה השוק השלמה ולקשור ביחד עם חוט (שמתאים לצליה בתנור) זה יוכל אולי לעבוד.
או לחפש מתכונים בסגנון אוסובוקו שמתאימים יותר לפרוסות של שוק (לצערי אין לי אחד כזה באתר)
שלום אורן, המתכון שלך ובמיוחד התיאורים עושים חשק בלתי רגיל להכין, ואני אומנם מתכוון להכין למחר לארוחת החג. הבעייה היא שהתנור יהיה עסוק בדברים אחרים שגם הם צריכים להיות מוכנים ברגע האחרון ואני מתלבט מה לעשות – תהיה לי חצי שעה אחרונה לפני ההגשה לשימוש בתנןר – מה המלצתך? תודה, רון
אפשר לתכנן את סיום האפיה של השוק טלה לכשעתיים לפני ההגשה ולפנות את התנור לדברים אחרים.
לסיים את השוק טלה טיפלה מתחת למידת העשיה הרצויה ולכסות היטב ברדיד אלומיניום ואם אפשר גם מגבת או שתיים מעל לשמירה על חום.
ממש לקראת ההגשה להכניס לתנור לחימום סופי.
לא ממליץ להכין מספר שעות לפני ולהגיע לקירור מלא של השוק, אז החימום מחדש ייבש את הבשר.
כל הכבוד על הזמינות והמענה לכל כותב/שואל! תודה על העצה! שנה טובה!
היי,
האם הכוונה לבצל רגיל או בצלי שאלוט קטנים?
בצלים רגילים. צריך לבחור קטנים, אבל הם עדיין יהיו יותר גדולים משאלוט
תודה!!!
שאלה נוספת… אם אני עושה עם תפוחי אדמה קטנים עדיין יש צורך בבישול לפני?
כן. כפי שכותב בפוסט הוא כבר מתייחס לתפו"א אדמה קטנים (בפוסט מצולמים תפו"א קטנטנים שנמכרים כ-"תפו"א למיקרו")
שלום אורן,
נראה פצצה!!
אנסה אולי בליל הסדר השנה.
שאלה לגבי ההמתנה של 15-20 דקות אחרי ההוצאה מהתנור – זה לא גורם למנה להתקרר?
זו המתנה סבירה אפילו מינימלית. מדובר בנתח בשר גדול, כ-3.5 ק"ג זה לא מתקרר כלכך מהר.
אם אתה מודאג ניתן בהחלט בזמן ההמתנה לכסות בנייר אלומיניום ומספר מגבות מעל, לבידוד ושמירת חום טובה יותר.
היי,
מקווה שתראה את זה לפני שאני מתחילה להכין.
האם החרדל הוא ממש דומיננטי? כולי פחד שירגישו את זה. לא אוהבים אצלי במשפחה חרדל.
בנוסף, לא ממש הבנתי( למרות ההסבר הממש יפה) את הזמנים.
רבע שעה- היפוך- רבע שעה- היפוך- שעה ורבע- נייר אלומניום- 40 דקות?
תודה וחג שמח!
היי,
יש די הרבה חרדל, הטעם שלו משתנה באפיה והוא לא באותו הטעם החרדלי הרגיל שלו. בנוסף הוא דומיננטי בעיקר בציפוי, בחתיכות שיגיעו יותר מהמרכז הוא לא יורגש בכלל.
אם את עדיין חוששת אפשר להוריד את כמות החרדל בחצי, אבל לא כדאי לוותר בכלל. אני לא אכנס לזה כרגע אבל יש לו עוד תפקידים במהלך הצליה.
לגבי הזמנים: רבע שעה, היפוך, רבע שעה, היפוך, הנמכת חום, 40 דקות, נייר אלומיניום, השלמת זמן (לפי גודל השוק ומידת העשיה הרצויה) של עוד בערך 35 דקות, לסך הכל חום נמוך כשעה ורבע
מקווה שמובן יותר עכשיו, חג שמח!
היי אורן, המתכון נראה נהדר (וגם תגובות הגולשים). בד"כ אני מכינה רוסט ביף עם רוטב חרדל והשנה יש לי באמת שוק טלה. אבל הוא קטן יותר, 2.2 ק"ג. עשיתי חישוב לפי ערך משולש, ובמקום שעה ורבע יצא לי 47 דקות. האם זה נשמע הגיוני? אין לי מדחום לבשר בתנור. יש דרך לבדוק מבלי להרוס את הנתח בשר? תודה רבה ושנה טובה!
אזור ה-45-50 דקות נשמע הגיוני לגודל נתח כזה (מעבר לחצי שעה הראשונה בחום גבוה)
כדי לבדוק את הנתח בלי מדחום ניתן ללחוץ על הבשר ולהרגיש את ההתנגדות. כדאי לנסות ללחוץ לפני התחלת הצליה כדי להבין איך בשר נא מרגיש. ככל שההכנה תתקדם הבשר יתנגד יותר. צריך להגיע להתנגדות משמעותית יותר גדולה מהבשר הנא אבל לא נוקשות.
בנוסף אפשר לבצע חתך קטן עם סכין חדה ולהציץ פנימה.
צריך לזכור שהשוק תמשיך להתבשל ולהעלות את מידת העשיה גם ברבע שעה מנוחה שאחרי ההוצאה מהתנור, אז אפשר להוציא מעט לפני מידת הההכנה הרצויה.
בנוסף יש לתת לתבנית עם הירקות חצי שעה מקדמקה בצליה, ללא השוק, אחרת הם לא יהיו עשויים בשל קיצור זמן הצליה של השוק.
מקווה שעזרתי, שנה טובה
היי אורן,
אני מתכוונת להכין את זה לראש הזנה ב
אפשר להכין שעתיים מראש ואז לחמם?
כן, זה אפשרי. חשוב לוודא שבחימום לא עוברים את רמת העשיה הרצויה.
המלצה שלי, כשמוצאים מהתנור אחרי הבישול הראשון, לעטוף היטב את כל התבנית עם רדיד אלומיניום ולהניח מעל 2-3 מגבות. בגלל שמדובר בנתח גדול מאד הוא ישאר חמים גם אחרי שעתיים ואז החימום יהיה קצר מאד.
הי
אני רוצה להכין את השוק בערב החג
האם אפשר לקנות אותו מספר ימים מראש, לשמור במקפיא ולהפשיר לפני ההכנה ?
בוודאי, זה מה שאני תמיד עושה.
רק צריך לקחת בחשבון שמדובר בנתח גדול שלוקח לו המון זמן להפשיר… אז לתכנן זמנים…
אם אני רוצה שיהיה מוכן בשבע בערב
אז אתחיל להכין אותו בסביבות ארבע
מתי להוציא מהמקפיא?
ואיך להפשיר במקרר/בחוץ ?
זה תלוי בגודל השוק וגם במקרר/מקפיא שלך.
מה שאני עושה בד"כ זה מוציא ערב קודם ל-3-4 שעות מחוץ למקרר. מכניס ללילה למקרר. בד"כ בבוקר השוק עדיין קפואה חלקית ואני ממשיך הפשרה מחוץ למקרר להפשרה מלאה ואז מחזיר למקרר לשמירה על הבשר מקורר אך לא קפןא עד לשעות אחה"צ שאני מתחיל להכין אותה.
תודה על התשובה מפורטת
אורן היי, הכנתי היום בשביל החג מחר, נראה מעולה וטעים אשששש !! אממה.. יש המון נוזלים בתבנית…(אולי כי שמתי 2 כוסות יין…) האם כדאי להוציא חלק? או רק מחר לפני החימום וההגשה להוריד קצת נוזלים?…
תודה מראש ו חג שמח!
נוזלים בתבנית זה אחלה. מבחינתי עד לחצי גובה (או אפילו קצת יותר) של התפוא/בצל/עגבניה שמתחת לשוק זה בסדר גמור, זה שומר עליהם רכים ועסיסיים. להגשה כדאי להעביר לצלחת או קערה ללא הנוזלים.
חג שמח!
הכנתי לערב פסח 2021.
יצא מעולה. הכל כתוב בצורה כל כך נהירה והטיפ עם נייר הכסף ונייר אפיה – שוס.
אמצתי לכל המתכונים שנכנסים לתנור.
נרשמת לבלוג שלך.
תודה רבה וחג שמח.
כיף לשמוע שיצא לטעמך, תודה על ההרשמה לבלוג.
ציפוי התבנית אכן משנה חיים 🙂
שלום
כמה מעלות צריך להיות שוק הטלה מבפנים כדי שלא יהיה נא? תודה רבה על המתכון שנראה נהדר
הטווח של מידת עשיית מדיום הוא 60-65 מעלות.
הבשר עדיין ורדרד קצת ומאד עסיסי.
מתחת ל-60 יהיה הרבה יותר אדום ונא.
ב-70 מעלות זה כבר כמעט וול דאן ללא אדום בכלל.
חשוב לזכור שאחרי ההוצאה מהתנור טמפרטורת הבשר תמשיך לעלות בעוד כמה מעלות מהחום שצבור בו.
היי אורן,
המתכון נראה מעולה! אם אני רוצה שהבשר יהיה רך ויתפרק מהעצם, אתה יודע מה צריכה להיות הטמפרטורה הפנימית? (מניחה שיותר מוול דאן).
תודה!
היי גל,
בשביל בשר שמתפרק מהעצם צריך לעבור 85 מעלות אבל אני מעולם לא ניסיתי עם המתכון הזה להגיע לטמפרטורה פנימית כל כך גבוהה ואני לא יודע אם יהיה בשר רך ומתפרק או קשה ויבש.
בכל מקרה לא הייתי עושה ניסיון ראשון בארוחת חג וגם אחרי שלב הצליה הראשון הייתי מכסה, ממש אוטם, את התבנית כדי שלא יתיבש.
לקצב יש למכור לי 2 נתחים של 1.5 קג כל אחד
1. מבחינת כמויות הרוטב, מניחה שיספיק ל2 הנתחים, נכון?
2. האם ניתן לשים אותם באותו המגש?
3. האם זמני הבישול אותו הדבר?
תודה
קצת מוזר לי שוק טלה על העצם במשקל 1.5 ק"ג בארץ, בד"כ מדובר במשקלים הרבה יותר גדולים.
1. הרוטב יספיק
2. אם המגש גדול מספיק כך שהם יונחו זה לצד זה, אין בעיה לשים באותו המגש.
3. זמני הבישול בהחלט משתנים לפי גודל השוק. השלב הראשון בחום הגבוה נשאר אותו דבר כי הוא נועד בעיקר לצליה של החלק בחיצוני של השוק אבל השלב השני בחום הנמוך יותר צפוי להתקצר, אפילו משמעותית. קשה לי קצת להעריך מראש בלי לראות את השוק אבל אפשר להתחיל לבדוק מוכנות כ-20 מוקדם יותר ע"י מדידת טמפרטורה פנימית 60-65 למדיום או ביצוע חתך קטן ולהציץ פנימה. כדאי גם לתת לירקות פור יותר גדול באפיה לפני הוספת השוקיים כדי שיספיקו להאפות כמו שצריך.
תודה, מצאתי בסוף שוק במשקל 3 קג.
הם קשרו עם רשת ואמרו לי שאחרי הבישול לגזור את הרשת ולשלוף את העצם.
זה טוב?
או שממליץ להוציא את העצם לפני?
עצם בתוך הבשר מוסיף המון (לא רק במתכון הזה)
בהחלט ממליץ לצלות עם העצם ולהוציא רק להגשה