שלום לכולם,
מי אוהב לשטוף כלים? אף אחד, נכון? אז אני ממש שונא לשטוף כלים. אתם יותר? אז אני עוד יותר! כבר מצאתי את עצמי בוחר מה לאכול לפי כמה שפחות כלים יהיו לשטוף אח"כ. אבל למה אני מדבר איתכם על שטיפת כלים, הרי באנו לבשל. זה בגלל שפסטה היא בד"כ מנה עם המון כלים לשטוף. צריך סיר לבשל את הפסטה ומסננת גדולה ומחבת או סיר לבשל את הרוטב… בקיצור, צריך לחשוב פעמיים אם להתחיל בכלל, נכון? אז בשביל אני פה עם הפתרון.
מכינים הכל בסיר אחד! כן, מה ששמעתם, הכל, הפסטה… הרוטב… אין מסננת… בקיצור, החיים הטובים. טוב, לא המצאתי פה שום דבר חדש, השיטה הזאת של בישול הפסטה ברוטב עצמו נפוצה מאד. בארץ לא ראיתי הרבה (אבל יש) מתכונים בשיטה הזאת, אבל כמי שעוקב אחרי המון בלוגים מכל העולם, זה בהחלט קיים. השיטה הזאת לא מתאימה לכל רוטב, בוודאי שלא לרטבים המבוססים על שמן זית למשל, אבל במקרה של רוטב עגבניות, זה עובד מצויין.
לא רק שזה חוסך כלים לשטוף אח"כ, זה אפילו משפר את הפסטה, שבמקום להתבשל במים היא מתבשלת ברוטב טעים וסופגת אותו. בנוסף, העמילן שבפסטה, שבבשול רגיל אנחנו מנסים להפטר ממנו ע"י בישול בהמון מים, משמש לנו כאן כמסמיך טבעי. בקיצור, רק יתרונות. המתכון כאן הוא [+/-] (ראו מה זה במפתח הקרדיטים) ממתכון ישן (אבל מאד ישן ואין לי לינק אליו) שמצאתי פעם ב-ynet שעבר שינויים והתאמות וכמובן ששיטת הבישול השתנתה לגמרי.
שילוב הטעמים במתכון הזה נהדר, העגבניות המיובשות מעצימות ונותנות מימד אחר לטעם העגבנייתי, הצנוברים נותנים טעם אגוזי משהו ותוספת מרקם, והרוקפור שלמעשה מתפזר במנה לגמרי לוקח את הפסטה הזאת למקום אחר לגמרי, אצלנו כולם אוהבים מאד את המנה הזאת ומאחר שהיא גם מאד קלה להכנה (תיכף תראו) מדובר בשילוב מנצח.
מה אנחנו צריכים? (למנה המבוססת על חבילת פסטה של 500 גרם)
1 חבילה (500 גרם) של פסטה לבחירתכם
800 גרם (קופסה גדולה) עגבניות מרוסקות
כ-200 גרם עגבניות מיובשות (1 צנצנת)
100 גרם צנוברים
200 גרם גבינת רוקפור
1 ליטר מים
מלח/פלפל
הערות למרכיבים:
* רוב הצנצנות של עגבניות מיובשות המושרות בשמן שנתקלתי בהן היו, פלוס מינוס, במשקל 350 גרם ומשקל מסונן כ-200 גרם, לא צריך להיות מדוייק, שיהיה בסביבה הזאת.
* אפשר להכין את המנה עם כל סוג של פסטה שרוצים אבל מניסיון הפסטות שיעבדו הכי טוב הן: פוזילי (ביסלי) פנה (צינורות קצרים) ופרפלה (כמו עניבת פרפר).
* חשוב להקפיד על כמות המים. חבילת פסטה של 500 גרם, שזה הגודל הסטנדרטי הנמכר בסופר, "שותה" ליטר מים בזמן הבישול שלה.
* אפשר להגדיל במקצת את כמויות הצנוברים והרוקפור ולשמור בצד על מנת שיהיה ניתן לפזר בסוף על המנה בהגשה.
איך מכינים?
ההכנות קצרות מאד:
קולים את הצנוברים מספר דקות במחבת יבשה (או מרוחה במעט שמן) עד שמשחימים קלות ומעבירים לצלחת או קערית קטנה.
מסננים את העגבניות המיובשות מהשמן וחותכים לרצועות.
חותכים את גבינת הרוקפור לקוביות קטנות.
לא מסובך, נכון?
במחבת גדולה ועמוקה, סיר רחב, או כמו שאני השתמשתי, סוטאז' 28 ס"מ, (הכי נוח ומתאים למתכון הזה) שמים את העגבניות המרוסקות. מוסיפים ליטר מים, מדוד!
כפי שאמרתי קודם, חבילת פסטה של 500 גרם סופגת ליטר נוזל בזמן הבישול, אם יהיו יותר מידי מים הרוטב יהיה דליל מידי ואם יהיו פחות מידי המנה תהיה יבשה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
שימו לב שבניגוד לבישול פסטה בהרבה מים, לא שמים כמות גדולה של מלח אלא רק כמות שתספיק לתבל את המנה, אז תוסיפו בעדינות, כמובן שבסוף יהיה אפשר להוסיף עוד אם יחסר. מביאים את רוטב העגבניות (שנראה דליל כרגע) לרתיחה ומוסיפים את הפסטה.
מערבבים היטב ומבשלים תוך שמירה על רתיחה בינונית (כלומר מבעבע בצורה עדינה אבל יציבה). מערבבים כל דקה, שתיים. זמן הבישול הוא בערך כמו זמן הבישול הרגיל של פסטה, אני תמיד מוצא שהוא 2-3 דקות מעבר לזמן שכתוב על האריזה. אתם תשימו לב שתוך מספר דקות הרוטב מתחיל להצטמצם.
מבשלים עד שהפסטה כמעט! מוכנה לטעמכם. זה עוד אחד מיתרונות שיטת הבישול הזאת. כשמתקרב הזמן שבו הפסטה אמורה להיות מוכנה, מתחילים לטעום, כל דקה או שתיים, חתיכת פסטה אחת ומרגישים האם היא כבר רכה לטעמכם. כמובן שכדאי להגיע לפסטה שהיא עדיין מוצקה, אל דנטה, אבל אני לא מתכוון לחנך אתכם כאן אז תבשלו אותה לטעמכם. כשנראה לכם שהפסטה רחוקה 2 דקות ממוכנות מתחילים להוסיף את שאר חומרי הרוטב.
ראשית מוסיפים את העגבניות המיובשות ומערבבים היטב.
שימו לב כמה הרוטב כבר הצטמצם. אם זמן הבישול שלכם קצת התארך ונראה לכם שחסר נוזלים, אפשר בשלב הזה להוסיף עוד קצת מים. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים היטב.
מוסיפים את גבינת הרוקפור ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול (מלח/פלפל) במידת הצורך. כל השלבים האחרונים: הוספת העגבניות המיובשות הצנוברים והרוקפור ותיקון התיבול, נעשים בזריזות, שתי דקות הכל ביחד, גג!
זהו, מוכן!
מגישים מייד.
אפשר לשמור חלק מהצנוברים והרוקפור בצד (או להכין קצת תוספת כמות בצד) ולפזר על המנה בהגשה.
זוללים כמה שרוצים, ואת השאר ניתן לשמור בקופסה במקרר מספר ימים. המנה נהדרת גם בחימום חוזר. (עוד יתרון שלה)
כל מה שנשאר לעשות זה לשטוף את הסוטאז'/סיר/מחבת היחיד שהשתמשתם בו, וזה כבר באמת קטן עליכם…
בתאבון!
לתגובות/שאלות/הערות/הארות/בקשות (שישמחו אותי מאד) יש לגלול לתחתית העמוד, מתחת למתכון המובנה.
נתראה בפוסט הבא,
אורן
כמה סיפורים, אמרת מעשי, לא? תביא מתכון וזהו!
נראה מעולה, תודה רבה. ואגב, לא לשפוך את השמן שסיננו מהעגבניות, הוא נהדר לכל מטרה.
תודה לך!
בקשר לשמן, לרוב זה נכון במיוחד אם מדובר בשמן זית ו/או שנוספו לעגבניות המיובשות גם תבלינים. אבל יש המון תוצרות ולפעמים מדובר בשמן פשוט שלא לומר נחות שלא ספג מטעמי העגבניות ואז זה פשוט מיותר.
נראה מעולה! חושב שניתן להשתמש בגבינת פטה? לנרתעים מגבינות כחולות?
בהחלט, בהחלט!
פטה, בולגרית, אפילו מוצרלה למי שאוהב גבינה עדינה במיוחד, מה שחביב עליכם יעבוד פה בצורה טובה.
הכנתי מספר פעמים, יופי של מתכון! תודה רבה. אם יש עוד מתכונים לפסטה בסיר אחד אשמח מאוד.
תודה רבה, שמח לשמוע שאהבת את המתכון.
כרגע זה מתכון ה-"פסטה בסיר אחד" היחיד, אולי בעתיד יהיו עוד.