תפוחי אדמה אפויים מושלמים (או לחיי ה(אי) שפיות)
שלום לכולם,
הם נראים תפוחי אדמה אפויים מושלמים נכון?
אז רק שתדעו שהם באמת מושלמים, במראה, במרקם ובטעם. פריכים מבחוץ…. רכים, רכים מבפנים… מתובלים בדיוק במידה הנכונה… המממממ…. חלום!
אבל שלמות דורשת השקעה, ותשומת לב לפרטים, ואני עומד להסביר כאן לפרטי פרטים איך מכינים תפוחי אדמה אפויים מושלמים שכאלה.
יכול להיות שכשתקראו את ההסברים שלי, תרצו להכריז עלי כאדם לא שפוי במיוחד. "כל זה בשביל תפוחי אדמה?" אז יש לי שלושה דברים להגיד לכם :
א. זה לא כל כך הרבה עבודה כמו שזה נשמע, ההסברים ארוכים, בפועל זה די מהיר.
ב. זה שווה את זה, הם באמת מושלמים.
ג. ואולי הכי חשוב, בסוף הפוסט אני אתן גירסה מקוצרת, עם 10% מעבודה, לתפוחי אדמה שהם מעולים, אפילו כמעט מושלמים, והרבה יותר שפויים.
אז תסמכו עלי כאן, אתם חייבים. אוכלים אצלנו המון, אבל המון תפוחי אדמה, בכל צורות הבישול, הטיגון והאפיה האפשריות. והשיטה הזאת פותחה לשלמות במשך שנים.
כשאופים תפוחי אדמה התקלות האפשרויות הן בדרך כלל: הם לא אפויים מספיק, הם לא מתובלים מספיק, הם יבשים מידי, ולפעמים אפילו כמה מהצרות האלו ביחד. במתכון שלי זה לא קורה. ב-100% וודאות זה לא קורה.
המתכון הוא כמובן [עצמאי בשטח] (ראו מה זה במפתח הקרדיטים) ונולד מהמון ניסיונות, שינויים ושיפורים, עד לגירסה הנוכחית.
אז יאלללה, מתחילים…
הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג oren.nadler@ או #אוכלמעשי באינסטגרם
מה אנחנו צריכים (ל- 1 ק"ג תפוחי אדמה)
1 ק"ג תפוחי אדמה (זה כ-5 תפו"א בינוניים)
1/4 כוס שמן (קנולה, סויה… לא שמן זית)
1/2 כף שום גבישי
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף תבלין גריל עוף
1/4 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כף אבקת מרק בצל
קמצוץ צ'ילי טחון
הערות למרכיבים:
* תפוחי אדמה: לגירסה המלאה אני מעדיף להשתמש בתפוחי אדמה לבנים. לגירסה המקוצרת אני מעדיף להשתמש בתפוחי אדמה אדומים. ההבדל לא גדול ואפשר להשתמש בכל סוג לכל גירסה.
* תיבול 1: תהיו נדיבים, כתוב 1/2 כף, תלכו לצד הגדול של 1/2 כף… חוץ מהצ'ילי, כאן תשימו ממש קמצוץ, זו לא מנה חריפה, קמצוץ צ'ילי יעזור להדגיש את הטעמים האחרים.
* תיבול 2: אם אתם משיגים פפריקה מעושנת ספרדית מסוג pimenton, זאת שנמכרת בקופסאות פח קטנות, זה מעולה, אם לא, גם פפריקה מעושנת רגילה תעשה את העבודה.
* תיבול 3: גם התיבול הוא חלק מהשלמות, אתם כמובן יכולים לשנות, אבל עוד לא נתקלתי במישהו שטעם את הגירסה הזאת ולא אהב.
* שמן: זה לא הרבה שמן, וגם לא מעט מידי, זה בדיוק מספיק ל-1 ק"ג תפוחי אדמה פרוסים.
איך מכינים?
הערה חשובה: כל הכמויות בתמונות שבפוסט, תערובת התיבול, ותפוחי האדמה בתבנית הן כמויות כפולות. כלומר 2 ק"ג תפוחי אדמה וכמות כפולה של שמן ותבלינים. יש לי תנור רחב והכמות הכפולה היא הכמות הבסיסית שאני מכין כמנה.
אני אתחיל בגירסה הארוכה, המושלמת. לא תמיד אני מכין אותה, אבל כשבאים אורחים, או כשאני רוצה לפנק את המשפחה, אני מכין רק אותה. אין אחד שטעם ולא ביקש מתכון. נכון, היא לוקחת יותר זמן, אבל היא ממש שווה את זה. ביום יום, בלחצי העבודה, סידורים, ילדים, אני מכין לרוב את הגירסה המקוצרת שתפורט בהמשך, שגם היא מעולה שבמעולות.
מתחילים בבישול תפוחי האדמה.
הבישול נועד לעזור לנו לשמור על תפוחי האדמה עסיסיים. באפיה, בחום התנור, חלק גדול מהנוזלים שבתפוחי האדמה מתאדים, ככל שנתחיל עם תפוחי אדמה "רטובים" יותר, כן יטב. אני מבשל את תפוחי האדמה שלמים, במים מעט מומלחים, בסיר מכוסה עם חריץ קטן לשיחרור אדים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה נמוכה 1/2 שעה. בשלב הזה תפוחי האדמה יהיו מבושלים חלקית. מרוקנים את המים מהסיר ומשאירים בו את תפוחי האדמה עם מכסה סגור להתקרר.
תפוחי אדמה אוגרים הרבה חום ומתקררים לאט. זה לוקח 5-6 שעות. פשוט תעשו את זה מוקדם, לרוב אני עושה את זה אפילו יום לפני. מבשל סיר תפוחי אדמה, נותן להם להתקרר במכסה סגור, בערב מכניס לשקית ושומר במקרר ורק למחרת אופה אותם (זה אפילו יותר טוב ככה). הקירור בסיר סגור חשוב משתי סיבות. אחת: האדים כלואים בסיר ותפוחי האדמה לא מתייבשים ושתיים: במהלך הקירור האיטי תפוחי האדמה ממשיכים להתבשל. אני רואה שאתם קצת מתחילים לחשוד בשפיות שלי בשלב הזה, אז ראשית קבלו תמונה של המטרה הסופית למוטיבציה…
וכפי שאמרתי בהתחלה בשביל שלמות צריך להקפיד על כל פרט. וחוץ מזה ההסבר היה ארוך אבל מדובר פה בדקה עבודה ביום שלפני. מבשלים סיר עם תפוחי אדמה חצי שעה (אין התעסקות, לא צריך לערבב לבחוש, לתבל, ולטעום… כלום) מרוקנים את המים, משאירים בסיר סגור ואחרי כמה שעות למקרר, כמעט אפס עבודה.
בינתיים אפשר להכין את התיבול. מערבבים את כל חומרי התיבול, השמן וכל התבלינים, בקערית. מערבבים היטב, אבל כמה שלא מערבבים, התבלינים לא מתמוססים בשמן ולכן אחרי שתערובת התיבול תעמוד כמה דקות כל התבלינים ישקעו לתחתית. ככה:
רצוי שגם תערובת התיבול תעמוד קצת, לפחות חצי שעה.
כשרוצים לאפות את תפוחי האדמה מתחילים בלחמם תנור לחום גבוה 230 מעלות. אני משתמש במצב הטורבו, גם מאוורר אחורי וגם חום עליון ותחתון. זה המצב הכי עוצמתי של התנור שלי. אני רוצה חום גבוה כדי לאפות מהר. תפוחי האדמה בשלב הזה מבושלים לגמרי (או קרוב לכך) והאפייה רק נועדה לתת מעטה חיצוני פריך ומשגע. צריך לחמם את התנור היטב, אז כדאי להפעיל אותו מספיק זמן מראש.
כעת חותכים את תפוחי האדמה לפלחים (סירות). אני חותך לשמיניות, כלומר לחצאים, את החצאים לרבעים וכל רבע לשתי שמיניות. הנה ככה:
את החיתוך צריך לבצע בזהירות. בשלב הזה תפוחי האדמה מבושלים ורכים. תלוי בגודל ובזן הספציפי אבל הם עשויים להיות מאד רכים. זה מצויין ובהתאם לתוכנית, אבל החיתוך צריך להיות זהיר, שלא יתפרקו.
מסדרים את הפלחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בשורות. אפשר בצפיפות, אבל בשכבה אחת ושלא יצמדו אחד לשני. ככה:
עכשיו מתבלים את פלחי תפוחי האדמה, עם מברשת, כן שמעתם נכון, מורחים כל פלח בתערובת התיבול… עכשיו חכו רגע, לפני שאתם מתקשרים לפסיכיאטר המחוזי, אני מזכיר, בסוף תהיה גירסה קלה… אם תנסו לשים את תפוחי האדמה בקערה ולערבב אותם עם תערובת התיבול הם פשוט יתפרקו לכם, זוכרים הם מבושלים ומלאים בנוזלים.
גם לעבודה עם המברשת יש חשיבות. בגלל שהתבלינים נוטים לשקוע בשמן לא מספיק לטבול את המברשת בשמן. צריך לדחוף אותה לתחתית הקערית לעשות ערבוב קטן ואז להוציא אותה עמוסת תיבול. התמונה משמאל זה מברשת טבולה בשמן ומימין מברשת שעשתה סיבוב בתחתית הקערית.
המברשת לא חייבת להיות צהובה.
לא צריך למרוח כל פלח בהמון שמן, שכבה דקיקה תספיק, אבל חשוב שהיא תהיה מתובלת. משמאל תפוח אדמה שנמרח עם המברשת הטבולה בשמן ומימין תפוח אדמה שנמרח במברשת שאספה תיבול מקרקעית תערובת התיבול.
מורחים ככה את כל פלחי תפוחי האדמה בתבנית, כמות תערובת התיבול צריכה להספיק די בדיוק לכמות תפוחי האדמה שבתבנית.
מכניסים לתנור החם מאד (זוכרים 230 מעלות) לחצי שעה בדיוק ומוציאים.
זהו, אמור להיות לכם בדיוק את השלמות הזאת.
מגישים וזוכים לקריאות התפעלות מכל עבר.
אחד היתרונות המרכזיים של הגירסה הארוכה, שגם אם נשאר ושמרתם יום או יומיים במקרר. הם מתחממים מצויין (אפילו במיקרו, ויותר טוב בטוסטר אובן).
טוב, שנעבור לגירסה המקוצרת, היום יומית, שבערך תוך 20 דקות מהרגע שהתחלתם, התבנית בתנור ו-50 דקות אח"כ כבר יש לכם כזה?
יאללה, בכיף.
מחממים תנור ל-200 מעלות. בגירסה הזאת אני משתמש רק בחום אחורי ומאורר, כלומר עדיין יש סחרור של אוויר בתנור אבל ללא החום העליון והתחתון האימתניים.
שוטפים את תפוחי האדמה (בגירסה הזאת כאמור, אני מעדיף להשתמש בתפוחי אדמה אדומים). חותכים אותם לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ. זה יוצא 6-8 קוביות לתפוח אדמה בינוני. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, אפשר בצורה צפופה אבל יש להקפיד שתהיה רק שכבה אחת.
מכינים את תערובת התיבול בדיוק כמו קודם, אותה כמות שמן ואותן כמויות תבלינים. שופכים כמחצית מכמות התיבול על תפוחי האדמה, חשוב לפזר היטב בכל רחבי התבנית ולא רק במקום אחד.
מערבבים היטב את תפוחי האדמה והתיבול כך שכל חתיכות תפוחי האדמה יצופו היטב בשכבה דקה של שמן וגם מקפידים שתוך כדי הערבוב השמן ימרח היטב על פני כל נייר האפיה שבתבנית. הכי נוח לעשות את זה עם הידיים.
חשוב להקפיד אחרי הערבוב לפזר מחדש את תפוחי האדמה בשכבה אחת על פני כל התבנית. עכשיו מפזרים מלמעלה עם כפית את המחצית השניה של תערובת התיבול ומנסים לעשות זאת בצורה כמה שיותר אחידה ומפוזרת על פני כל התבנית.
מכניסים לתנור החם (200 מעלות) לאפיה. אחרי כחצי שעה מוצאים את התבנית ומערבבים את תפוחי האדמה. הכי נוח עם כף. פשוט קצת לערבב, להחליף מקומות, להפוך… אין צורך להקפיד יותר מידי, פשוט לעשות בלאגן. התנור אף פעם לא אופה בצורה אחידה ומאחר שהתחלנו עם תפוחי אדמה לא מבושלים הערבוב חשוב כדי שכולם יאפו באותה צורה. לא לערבב בצורה פראית, תפו"א האדמה כבר די רכים ואנחנו רוצים לשמור על שלמות החתיכות. בנוסף, בסוף הערבוב, תדאגו להחזיר אותם למצב שטוח לגמרי של שכבה אחת מפוזרת היטב על פני כל התבנית. מחזירים לתנור לעוד כ-20 דקות. זה אמור להספיק אבל בגלל שהתחלנו עם תפוחי אדמה לא מבושלים ולכל אחד מאיתנו תנור שונה אני משאיר לכם את ההחלטה מתי בדיוק הם מוכנים והאם צריך להוסיף עוד כמה דקות.
בסוף הם נראים ככה, שחומים, יפים, רכים וטעימים.
גם הגירסה הזאת, המקוצרת, מעולה, בעיקר כשתפוחי האדמה יוצאים ישר מהתנור.
בחימום חוזר, לאחר יום או יומיים במקרר, הם קצת פחות מוצלחים מהגירסה הארוכה (אין מה לעשות, רק המושלמים מושלמים) אבל עדיין חימום בטוסטר אובן יחזיר אותם לחיים בצורה מיטבית.
אז לא משנה אם בחרתם בגירסה הקצרה,
או הארוכה…
בכל מקרה יש לכם תפוחי אדמה אפויים מושלמים מנצחים.
לארוחות יומיומיות, אירוח וגם כתוספת בארוחת חג.
בתאבון!
הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג oren.nadler@ או #אוכלמעשי באינסטגרם
לתגובות/שאלות/הערות/הארות/בקשות (שישמחו אותי מאד) יש לגלול לתחתית העמוד, מתחת למתכון המובנה.
נתראה בפוסט הבא,
אורן
כמה סיפורים, אמרת מעשי, לא? תביא מתכון וזהו!
נראה נהדר! חייבת לנסות את השיטה עם הבישול המוקדם
תודה רבה!
הבישול המוקדם מוסיף המון, בהחלט שווה לנסות, בהצלחה!
בשיטת הבישול המוקדם, האם ניתן לעשות זאת במיקרו, עם מעט מים בתחתית ?
אני פחות אוהב את הבישול המוקדם במיקרו במתכון הזה.
המיקרו למעשה מחמם את מולקולות המים שיש במנה שמתחממת בו, ולכן בעצם הוא מייבש את תפו"א כשהמטרה שלנו בשלב הזה היא ללכוד את הנוזלים כדי שבשלב האפיה התפו"א יהיה פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים.
אפשר כמובן להשתמש בבישול מוקדם במיקרו אבל לצערי זה יבוא על חשבון הרכות של תפו"א במנה הסופית.
הכנתי יצא טעים יאמייייייי מאז זה המתכון הקבוע לתפוחי אדמה אפויים!!!😋
איזה כיף לשמוע, תודה שחזרת לספר 🙂
כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון טוב לתפוחי אדמה בתנור. ניסיתי כבר כמה מתכונים וזה לא היה זה. סוף סוף מצאתי- הכנתי לפי המתכון הארוך ויצא מושלם! הילדים אהבו וגם האורחים מחו"ל, שבמקרה התמזל מזלם להתארח בדיוק הפעם ;-). תודה רבה אורן
איזה כיף לשמוע שכולם אהבו, תודה רבה על הפירגון!
Why not olive oil?
Olive oil has a strong taste, not everybody likes it (especially kids), I wanted something neutral.
If you like it, go ahead and use it.
הי אורן,
אין לי בבית שום גבישי, א. מרק בצל ופפריקה מעושנת … מה אפשר במקום?….
אני לא מכיר תחליפים לדברים החסרים.
אפשר לנסות להכין בלי. זה לא יהיה הטעם שהתכוונתי אליו, אבל אולי זה יהיה עדיין טעים.
האם אפשר להכין בדרך זהה גם בטטות?
לא. בטטות לא דורשות בישול מוקדם. אפשר סתם לאפות בטטות חתוכות (לפלחים או קוביות) ומתובלות כרצונך. הבטטות יתרככו באפיה אבל לא תהיה להם פריכות בחלק החיצוני.
נראה מעולה..
למה זה לא הולך עם שמן זית?
לשמן זית ריח חזק שלא כולם אוהבים לכן אני נוהג להכין את תפוחי האדמה עם שמן ניטראלי.
אם כל המשתתפים בארוחה אוהבים שמן זית (ואין ילדים קטנים, הם בד"כ אלו שלא אוהבים אותו) אז אין בעיה להשתמש בו.
נראה מעולה!
תודה עלמה
היי
הכנתי עם מעט שינויים,
חתכתי את תפוחי האדמה לפני הבישול ושה מונע צורך להתעסק איתם כשהם חמים
הוספתי גם בטטה (באותו אופן)
סיננתי אותם בזהירות מהמים הנחתי בתבנית ותיבלתי (בנפרד בטטה ותפוחי אדמה) כמו שהנחת עם מברשת.
כך ישר לתנור – יצא קריספי ומושלם
נהדר! את צודקת, אפשר לחתוך את תפוחי האדמה לפני הבישול.
תודה רבה שחזרת לדווח, בהחלט נשמע שאת יודעת להסתדר במטבח 🙂
הכנתי פעמיים ויצא פשוט מעולה! תודה רבה על המתכון!
תודה לך, מאד משמח לשמוע!
שלום אורן
הכין ניתן לרכוש את הפפריקה מעושנת ספרדית מסוג pimenton ?
תודה
בעבר הייתי משיג אותה בקלות בחנויות מתמחות (לגעת באוכל, ספייסס…) ואפילו ראיתי אותה על המדפים בטיב טעם.
בפעם האחרונה שחידשתי מלאי התקשתי למצוא (לא יודע אם זה היה זמני או לא) ובסוף הזמנתי מכאן:
http://www.italianshop.co.il/product.asp?productid=409&catcode=64
אני חושב שיש להם חנות פיזית בשרונה ובשוק הנמל. אחר כך ראיתי שיש גם בחנות של מזרח מערב (גם כן בשרונה)
בלי קשר למתכון הספציפי של תפוחי האדמה אני מאד ממליץ להתאמץ ולהשיג את הפפריקה הזאת, היא משדרגת המון מאכלים, מחביתה ועד עוף ובשר.
מתכון נהדר וסיפור נפלא.
מרחת לי חיוך.של דביל לכל אורך הקריאה
תודה רבה, שמח שנהנת מהפוסט
היי אורן:) הכנתי כעת את הגרסה הארוכה והמושלמת לארוחת צהריים בשבת (עוד יום וחצי…). כמובן שלא התאפקתי – טעמתי – באמת מושלמים!!
כיצד ממליץ לאפסן עד לחימום בתנור בשבת?
תודה על הסבר מפורט ומעורר תאבון 🙂
שמח שיצא לטעמך.
ממליץ לשמור את תפו"א בקופסה במקרר, הם יהיו מושלמים גם בחימום חוזר.
הוכן בדרך הארוכה . יצא מעולה !!! אושר מוחלט . המון תודה
איזה יופי, משמח לשמוע שיצא לטעמך
שלום
האם יש תחלופה לאבקת מרק פטריות ?
אין במתכון אבקת מרק פטריות. אני מניח שהתכוונת לאבקת מרק בצל…
אפשר להחליף אותו באבקת בצל ורבע כפית סוכר, או להשמיט בכלל
כחובב בישול ביתי , מדובר באחד המתכונים הטובים והפשוטים להכנה , התוצאה פשוט מושלמת .
אולם ברצוני להעיר שלאחר מספר בדיקות אישיות , אני ממליץ בחום להוסיף מעט מלח , ולהוסיף שיני שום שלמים קלופים , מוסיף המון לתפוא!!
תודה לך אורן את המתכון , פשוט עשר
תודה רבה על הפירגון, שמח שהמתכון לטעמך
התוספות שהצעת מעולות, בעיקר השום. לגבי המלח, זה משתנה, אצלי למשל, תערובת ה-"גריל עוף" שאני מוסיף לתיבול היא די מלוחה ולא צריך מלח נוסף, אני מניח שביצרנים אחרים זה יכול להיות שונה.
שוב תודה
היי, טוב, התחלתי להכין לפי ההוראות, לא צויין בהתחלה לפחות. קלופים או לא, קילפתי ושמתי בסיר, כדי לחסוך זמן, רק בהמשך, בתמונות למטה ראיתי שזה עם קליפה.. אז הפעם הראשונה שלי תהיה בלי קליפה.. מקווה שיצליח..
תפוחי האדמה המקולפים יהיו יותר עדינים ונוטים להתפרק בשלב החיתוך לפלחים והמריחה בתבלינים וצריך פשוט לטפל בהם ביותר בזהירות.
הטעם והמרקם לאחר האפיה ישארו אותו דבר.
בהצלחה
יצא מעולה! אבל אני לא יודעת למה, משום מה תפוחי האדמה היו צריכים הרבה זמן בתנור, 45 דקות בערך במקום חצי שעה (הגרסה הארוכה..) בכל מקרה יצא מאוד טוב וקיבלתי מחמאות. תודה על המתכון! 🙂
שמח לשמוע שיצא מוצלח.
בהחלט יכולים להיות הבדלים בזמני האפיה בין תנורים שונים, ובנוסף לא תמיד הטמפרטירה האמיתית בתנור היא זו שהחוגה או הצג מראים. גם אני לא נצמד לזמנים שאני רואה במתכונים אלא לפי המוכנות, כפי שעשית
שלום , לפי התמונות ראיתי שבגרסה הקצרה זה עם קליפ ואילו לגבי הגרסה הארוכה זה לא ברור ? האם יש לקלף ואם כן אז באיזה שלב ?
גם בגירסה הארוכה לא מקלפים
היי אורן
הבת שלי tuvc,על תפוחי אדמה אבל נמנעת מתפוחי אדמה עם קליפה (אין סיכוי ממש, היא לא מוכנה לנסות כשיש קליפה). אתה חושב שזה ישנה אם אקלף את תפוחי האדמה לאחר הבישול או שלב אחר בתהליך?
תודה!
היי דפנה,
אחרי הבישול תפו"א מאד רכים, אני חושש שכשתנסי לחתוך אותם לפלחים ללא הקליפה הם יתפרקו. את יכולה לנסות לחתוך מאד בעדינות ולקוות לטוב.
כשאני מכין תפו"א מקולפים בתנור, אני תמיד בוחר בגירסה השניה שהיא ללא בישול מקדים. הם אמנם רק "כמעט מושלמים" אבל עדיין מאד טעימים.
שלום,
המתכונים שלך אחד אחד…
האם זה אפשרי להכין את זה ולאכול את זה ביום שאחרי בלילה (להכין בשישי בשביל סעודת החג במוצאי שבת)
האם זה יהיה טוב במקרר?
תודה רבה
תודה רבה על הפרגון, שמח שאת אוהבת את המתכונים.
בהחלט ניתן להכין יום לפני. חימום בתנור לפני ההגשה יחזיר אותם כמעט למצבם המקורי (כדאי לחמם בחום די גבוה 180-200 מעלות כדי להחזיר גם קצת את הקריספיות בחוץ)
בהצלחה וחג שמח
פלטה חשמלית זה גם אופציה?
הם יהיו רכים וטעימים, אבל קצת פחות מוצלחים מטריים או חימום בתנור
היי. אפשר למרוח את התערובת על התפו"א ולשים במקרר לכשעתיים עד שאאפה?
בהחלט אפשרי
נראה נהדר וינוסה בהקדם! תודה רבה.
ורק הערה אחת – pimentón זה הפפריקה.
הסוג שאני מניחה שהתכוונת אליו זה pimentón de la vera, דהיינו פפריקה ממחוז וורה, בעלת הטעם המעושן.
יש אגב שלושה סוגים – מתוקה, חריפה וחמוצה מתוקה.
שמח שאהבת את המתכון ותודה על ההערה וההסבר
יופי של מתכון, אהבתי מאד את הגישה והפירוט!!
יש לי כמה שאלות:
– לגבי הגירסה הקצרה? למה לא פשוט לערבב את הפלחים עם השמן והרוטב בכלי אחר ואז להכניס אותם לתבנית האפייה? כך תהיה פחות הצפה של שמן.
– מה הסיבה לכך שאתה משתמש בסוגים שונים של תפוחי אדמה בין שתי הגירסאות?
למרות הפירוט הרב במתכון, יש עדיין כמה פרטים שחסכתי את ההסבר שלהם כדי לא להיות מייגע מידי, והשאלות שלך פגעו בשניים מהם 🙂 אז אסביר:
לגבי השאלה הראשונה: בגירסה הקצרה חסרה מעט עסיסיות בתפו"א בגלל שלא מבשלים אותו, בשל כך אני מעדיף שיהיה קצת יותר שמן במתכון שיגיע אל תוך תפו"א ויתן את מה שחסר. אם תשים לב, בשניות הראשונות אחרי ההוצאה מהתנור של הגירסה המקוצרת כל "עודפי" השמן נספגים בתפוחי האדמה. כמות השמן מדודה כך שלא תהיה מוגזמת, אבל היא כן יותר גדולה מאשר בגירסה המלאה.
לגבי השאלה השניה: כפי שכתבתי בפוסט ההבדלים לא גדולים ואפשר להשתמש בכל סוג בכל גירסה. אבל אם רוצים לדקדק אז תפו"א הלבנים רכים יותר ומתאימים יותר לבישול ואפיה שזה בדיוק מה שעושים בגירסה הארוכה. תפו"א האדמה האדומים יותר מוצקים ומתאימים לטיגון שזו בעצם הפעולה שאנחנו מדמים בגירסה המקוצרת, בגלל המוצקות שלהם הם גם פחות יתפוררו בערבוב הנדרש בגירסה זו.
מקווה שעכשיו ברור יותר
אורן, הכנתי את היום את הגרסה הארוכה, יצא להתעלף!
תודה רבה, אימצנו 🙂
הייתי מצרפת תמונה… יצא מוש!
איזה יופי! שמח לשמוע שאהבתם.
בקשר לתמונות… אפשר כמובן לתייג אותי באינסטגרם אם את נוהגת להעלות שם תמונות של אוכל @oren.nadler
נראה מעולה מכינה עכשיו
רק שאלה, איך שה שאין מלח בתערובת התיבול?
שיהיה בהצלחה, מקווה שיהיה לטעמך.
גם בתבלין גריל עוף ןגם באבקת מרק בצל יש מלח ולדעתי זה מספיק.
נראה אש אבל לא ציינת האם לכסות את התבנית בתנור או לא.
לא מכסים את התבנית
הכנתי את הגרסה הארוכה עם תבלינים שהיו בבית: לא היתה לי פפריקה מעושנת אבל השום הגבישי שהיה לי הוא מעושן, לא היתה לי אבקת מרק בצל אבל היתה לי אבקת מרק עוף, לא היה לי תיבול לעוף אבל היה לי תיבול לסטייק.
יצא מעולה!
לכל מחסור יש תחליף… שמח לשמוע שיצא לטעמך.